Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Sokféle függőség de azonos megvonási tünetek?

2006. szeptember 01. 07:38 - Füredi Krisztián

Függőségre gondolva leginkább a drogfügés vagy az alkoholizmus jut eszünkbe, pedig számtalan függőség létezik, így például a játékszenvedély, függés a vásárlástól, függés a szextől, evéstől szerelemtől, számítógépes játékoktól, és még sok egyébtől.
Az alábbiakban egy kutatásban azt a feltételezést vizsgálják, hogy a különféle függőségek esetén az elvonással járó agyi és testi folyamatok milyen mértékben egyeznek meg.

"A függőség fogalmát már jó ideje nem csupán a kábítószerekkel kapcsolatban használják: viselkedési formák is okozhatnak függőséget, ezek abbahagyása is súlyos megvonási tünetekkel járhat, olyannyira, hogy állatkísérletek is bizonyítják: bármi is a függőség oka, ugyanaz a marker vegyület jelenik meg az agy jutalomközpontjában..."

 A teljes cikk itt: http://www.hirado.hu/cikk.php?id=144752

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7414123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2006.09.11. 14:00:52

sztem ez a cikk a függés pszichés oldalának működéséről szól, ami azonos lehet, de azért fizikai függés terén komoly különbségeket okozhat egy-egy anyag, és egy keménydrog komoly és életveszélyes elvonási tüneteit nem lehet egy internetfüggő körömrágós perceivel összevetve elbagatellizálni

Gabriella 2007.10.18. 08:20:09

Nem értek egyet az előző hozzászólóval.Aki nem volt soha nem szerfüggő szenvedélybeteg annak elképzelése sincs hogy mi az.Tudományosan is be van bitonyítva hogy sokkal nehezebb "gyógyítani"./Gerald G.May:Függőség és kegyelem c. könyv/És még sokan mások.
Bizony nagyon kemény dolog a nem szerfüggő szenvedélybetegség is!!!
süti beállítások módosítása