Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Teremtés vagy evolúció? No és a Pápa?

2006. szeptember 03. 08:12 - Füredi Krisztián

Teremtés vagy evolúció? Hosszú ideje nagy kérdés, hogy mit gondolunk arról, hogy a élővilág, és mi emberek teremtve lettünk, vagy evolúció által lettünk ilyenek amilyenek vagyunk. Ez nagy ellentét a két irány között. Vannak olyan gondolatok is melyek szerint ez a két nézet teljesen összhangban megfér egymással. Érdekes, hogy a különböző vallások hívői mit gondolnak erről. Az alábbiakban arról olvashatunk, hogy a Katolikus egyház feje, XIV. Benedek Pápa éppen dönteni készül ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

"XVI. Benedek pápa egy szeminárium keretében szeretné megszilárdítani a katolikus egyház álláspontját a darwini evolúcióról.
A hírek szerint a pápa nyári rezidenciájában, a Castel Gandolfóban a mai nap kezdődő csúcstalálkozó célja, hogy egységesítse az egyház üzeneteit, mivel több meghatározó katolikus egyházfő támogatja a darwinizmust, míg mások erősen kritizálják azt.
A meghívottak között ott lesz a bécsi Christoph Schönborn bíboros, a darwinizmussal szöges ellentétben álló intelligens tervezettség támogatója. Az intelligens tervezettség elve szerint az életet egy azonosítatlan tervező kreálta, akit általában Istenként értelmeznek. Dominique Tassot, a római katolikus tudós, az evolúció egyik fő támadója szerint a találkozón szeretnének átfogóbb képet adni elméleteikről a Darwin munkásságát "szentírásnak" vevő egyházfőknek..."

A teljess cikk itt:  http://www.sg.hu/cikkek/46943

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5114188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása