Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Pszichtoterápia plüssállatoknak :-)

2006. szeptember 25. 07:02 - Füredi Krisztián

Ki ne álmodott volna arról, hogy pszichológus vagy pszichiáter legyen? Most itt a lehetőség, hogy bárkiből ideiglenesen pszichoterapeuta váljon.
Egy vidám honlap nyújt most ehhez segítséget.
A helyszín egy klinika, ahol a sérült lelkű, plüssállatok kezeléséért Te vagy a felelős.  Többféle vizsgálatot végezhetünk rajtuk, és különféle pszichoterápiás módszereket alkalmazhatunk. Ha jól csináljuk, akkor a kis kedves páciensek lassan javulni kezdenek, majd boldogan hagyják el a intézetet és illeszkednek vissza a társadalomba. Ám ha hibát vétünk mielőtt a teljes gyógyulás bekövetkezne, akkor akár vissza is esnek kis kezeltjeink egy korábbi fázisba, vagy akár a kezdeti állapotukba is. Természetesen kérhetünk a kezelésekhez és a vizsgálatokhoz tanácsot is, és akár pihentethetjük is őket, és közben foglalkozhatunk másik beteggel.
A teljes gyógyulást elérni egyáltalán nem könnyű, annyit azonban elárulhatok, hogy az ügyesebbeknek 10-15 perc alatt akár sikerülhet is, ha az időnként kudarc nem tántorít el a további próbálkozásoktól.

A honlap német, de négy nyelv közül is választhatunk, ezek: angol, német, francia, spanyol.

Pszichológia szakra felvételizőknek kötelező, pszichológusoknak, pszichiátereknek javasolt, laikusoknak izgalmas :-)

És Viola köszönöm a linket :-)

Az említett honlap: http://www.parapluesch.de/




Pszichoterápiáról komolyan: pszichoterapia.lap.hu
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr6015209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2006.09.25. 10:00:46

A zipzáras-szájú vizilószerűség álomanalízise a legjobb... :)

off. Ezt a linket egyébként én is elküldtem neked még áprilisban.. (lehet, hogy nem ért oda?)

Füredi Krisztián · http://pszichologia.blog.hu 2006.09.26. 15:23:02

Igen az álomanalízisekből derül ki sokszor a probléma oka. Ám azért nem lehet egyből az álomanalízissel mindent megoldani, hanem használni kell a egyéb felkínált technikákat is.
Egyébként nagyon meglepő és megható okok derülnek ki.

Off
Valóban... Tényleg kaptam Tőled egy csomó hasznos linket, amelyeket még nem dolgoztam fel..
Ezen az úton is köszönöm! És elnézést a hálátlanságért... és a kitartó nem válaszolásért...
Az Orkutról nem is beszélve...
On

teodora 2006.09.26. 16:52:57

Hát, annyira nem mentem bele a játékba, hogy sokminden kiderüljön, de az a jelenet megmaradt bennem, mert nagyon humoros a helyzet abszurditása, mármint a filmtörténeti klasszikusokban való műveltsége egy plüssnek...

off, ezúton el vagy nézve :))

Füredi Krisztián · http://pszichologia.blog.hu 2006.09.26. 17:54:14

Pedig érdemes végigcsinálni. Nem egyszerű, de viszonylag rövid idő alatt elérhető a teljes gyógyulás és akkor boldogan rohannak el a gazdájukhoz a plüssök. Meg azért is érdemes, mert nagyon érdekesen derül ki, hogy ki miért került oda, mi okozta a problémáját.

Off
Köszönöm! :-)
On

tsabeeka · http://media.blogter.hu 2006.09.27. 21:44:32

Húú, hát én még nem nyomtam végig, dehát ez hihetetlenül aranyos - gondolom, ebből kiderül, hogy nem szakértő vagyok, csak laikus:)

Füredi Krisztián · http://pszichologia.blog.hu 2006.09.28. 09:20:47

Valóban nem megy nagyon egyszerűen, de azért kitartó próbálkozással viszonylag gyorsan eredményre lehet jutni. A laikusság nem probléma, hiszen nem Neked kell kitalálnod, hogy mit csinálj vele, hanem egy listából kell kiválasztani a következő lépét.
Persze néha egy rossz választás vissza is vetheti a kis pácienst, de attól még ha emlékszel, hogy mit csináltál előzőleg, az ugyanúgy működik újra.
Tehát érdemes próbálkozni.

sigi70 2009.11.28. 22:50:55

Szerintem az a jo pszichoterepauta aki olyat tud mondani a hozzafordulo segitsegkeronek amit mastol meg nem hallot,es fulebe tud juttatni egy olyan,,bogarat" a masiknak,ami altal a lehetosege nyilik egy uj nezopont kialakitaara.
süti beállítások módosítása