Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

A női és férfi szexuális izgalmi állapot elérésének hossza különbözik vagy azonos?

2006. október 05. 07:04 - Füredi Krisztián

A szexuálpszichológia, szexológia szerint a női szexuális izgalomhoz hosszabb idő kell mint a férfiéhez, tehát a nőknek hosszabb idejű szexuális ingerlés szükséges, hogy ugyanolyan izgatott állapotba kerüljenek, mint amihez egy férfinak van szüksége ugyanilyen izgatottsági állapot eléréséhez.
A férfiaknál az izgalmi állapot legegyértelműbb jele az erekcióból, míg a nőknél a megduzzadt kisajkak és csikló, illetve a hüvely bejáratának nedvesedése jelzi ugyanezt.

Eddigi vizsgálatok rendszerint arra az eredményre jutottak, hogy a nőknél az izgalmi állapot hosszabb ingerlés után következik be mint a férfiaknál. Ám egy friss kísérletben azt találták, hogy az izgalmi állapotba kerülés lényegében ugyanannyi idő alatt történik a nők és a férfiak esetében. A különbség eddig inkább a mérési módszer nehézkességéből adódott, nem pedig a valós különbségből. Erről a vizsgálatról szól az alábbi cikk.

"A kísérlet első lépéseként az alanyok nyugalmi állapotú hőmérsékletét rögzítették, miközben a 28 férfi és 30 nő saját otthonában, deréktól lefelé pucéran egy kanadai vidéki tájról készített videót nézett. Ezután Mr. Bean epizódokat, vígjátékokat, illetve pornó- és horrorfilmeket vetítettek a kísérleti személyeknek, és a témáktól függő izgalmiállapot-változást figyelték. A termográf kizárólag a pornófilm-nézőknél regisztrált kiemelkedő hőmérséklet-emelkedést, átlagban két Celsius-fokot."



A teljes cikk itt


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr4515675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyimesi Andrea · http://www.parterapia.hu 2006.10.05. 19:29:02

Ehhez a témához érdemes tudni a következőket is, szerintem.
A női izgalomba kerülési görbe önkielégítéskor ugyanolyan, mint a férfi. Egyébként, közösüléskor az izgalomba kerülési fázis és a lecsillapodés fázisa hosszabb. A plató fázis és az orgazmus időszaka egyforma lefutásúnak tekinthető.

Ezeket az eredményeket különleges önkielégítésre alkalmas kamerás eszközökkel és közösülés közben rögzített videókkal kapta a Masters és Johnson szerzőpáros. (akkoriban egy ilyen kísérlet még kapott engedélyt)

A hőmérséklet emelkedés egy elég általános szimpatikus tulsúly reakció (a bőrvezetéssel, pupilla tágulással és társaival) ahhoz, hogy ebből ily messzemenő köetkeztetést lehessen levonni, véleményem szerint. Bár a tudoányban meg van az a luxus, hogy az eredmények bizonyos távolságbó szabadon értelmezhetőek, azért az én szakmai tapasztalatom alapján azért ez mégis helytálló. A nők szeretkezés közben lassabban érik el az izgalmi állapotot. Vagy lehet, hogy minden nő, engem is beleértve, egy világméretű összeesküvésben vesz részt a hosszabb előjátékért:-)
Andi

Balázs Tivadar · http://www.felemelokapcsolatok.hu 2008.08.20. 10:34:34

John Gray szakértő azt írja, hogy míg a férfiaknak 5 perc is elég addig a nőknek 25-30 perc is kell az orgazmushoz...A férfiakat a látvány hamar izgalomba hozza, miközben a nőknek érzelmi ráhangolódásra van szükségük...(ezért van, hogy a szex már reggel elkezdődik :))
süti beállítások módosítása