Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Kövérség és soványság kulturális megítélése

2006. október 09. 11:05 - Füredi Krisztián

Szeretünk úgy gondolkodni sok mindenről, hogy objektíven látjuk a világot, és sok minden egyszerűen úgy van, ahogy van, illetve ahogy látjuk, és nem is lehetne másként. Pedig a kultúra amiben élünk, nagy mértékben meghatározza azt, hogy mit gondolunk a világról. Ezen felül az aktuális fiziológiai állapotunk is hatással van a vélekedésünkre. Ilyen módon kultúránként, koronként változik, hogy éppen milyen testalkat az ideális. De ezen belül a gazdasági helyzettől, és még a jóllakottságunk mértékétől is függ. Egy ezzel kapcsolatos gondolatról és kísérletről számol be az alábbi írás.

"Kiderült, hogy az anyagi, pénzügyi helyzet is befolyásolja, hány kilogramm felett érzi valaki ideálisnak a partnerét. Azokban a kultúrákban, ahol nagy az anyagi jólét, a sovány partnert tartják ideálisnak, míg a szegényebb helyeken a kövérebbet."

A teljes cikk itt

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr8415819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2006.10.09. 12:14:47

szerintem mindenkinek van egy alkata és stílusa, ami illik hozzá.. sok kövér embert láttam, aki legfogyva egyszerűen bizarrul nézett ki, elveszett belőle a karakter.. inkább az a lényeg, hogy arányos legyen. nekem nőnél az nem tetszik, ha nincs dereka vagy bokája (téglatest alakú). nagy különbség van az erős alkatú és az elhízott ember közt is, míg előbbi valamennyire ruganyos, mackós, utóbbi torz, löttyedt. a legbénább, amikor egy vékony ember lesz dagadt, és a teste gebe marad csak néhány helyen lóg rajta a háj. érdekes lett volna ez a teszt a másik nemmel, mert lehet, hogy csak a férfiaknak számít ennyit a látvány.. ez az éhes férfi dagadt nőt akar dolog olyan kannibálul hangzik.

BándyB 2006.10.11. 00:47:17

Krisztian, irtam neked 2 napja egy emailt a vipmailre, megkaptad?
süti beállítások módosítása