Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Fogamzásgátlás hormonmentes módszerei

2006. október 13. 07:03 - Füredi Krisztián

A fogamzásgátlás, a gyermekáldás nélküli szexuális együttlét lehetősége régóta foglalkoztatja az emberiséget. Ilyen szempontból szerencsés korban élünk, mert nem is olyan régóta van több különféle lehetőség is arra, hogy minimalizáljuk az utódnemzés lehetőségét a szexuális kapcsolatban, illetve arra, hogy a tervezett időben történjen a fogamzás.
Sok valóban hatásos módszer létezik, és léteznek kevésbé hatásos, illetve majdnem teljesen hatástalan módszerek is. Az alábbi írás ezeket a módszereket elemzi kellő részletességgel.

"Ezek között vannak olyanok, amelyek nem igényelnek semmilyen eszközt, legfeljebb tudatosságot, gyakorlatot - igaz, a hatékonyságuk messze elmarad a többitől. Ilyen például a "megszakított közösülés", amelynek során a férfi vigyáz arra, hogy az ejakuláció a hüvelyen kívül történjen. A "coitus interruptus" megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után, ráadásul erősen csökkenti a szeretkezés élvezeti értékét. Alig haladja meg a hiedelem rangját az a megfigyelés, miszerint bizonyos közösülési testhelyzetekben kisebb a fogamzás valószínűsége, de azért megemlítjük: a megtermékenyítés szempontjából a legkedvezőtlenebb a lovagló helyzet."

A teljes cikk itt  A cikk második része itt

Szexuálpszichológia lap
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3115914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2006.10.13. 09:01:46

Már kezdtem örülni, hogy egy pszichológiai módszert is találtak :)

Füredi Krisztián · http://pszichologia.blog.hu 2006.10.16. 11:49:22

Jó ötlet... azt hiszem, hogy egyenlőre mechnaikus megoldásokkal kell beérnünk.
Azért még így is sokkal-sokkal jobb, mint mondjuk 100 vagy 200 évvel ezelőtt, amikor az egyetlen hatásos módszer az önmegtartóztatás volt.
Voltak módszerek, de azok csak több-kevesebb sikerrel bírtak működni.

teodora 2006.10.17. 18:17:45

annyira nem scifi a felvetésem, mert fordítva ismert a jelenség, hogy akik akarnak, de nem megy, ott lelki okok is hátráltathatják a fogantatást... csak kérdés, hogy hogyan

mycomment 2006.11.16. 23:33:37

nehany napja azt olvastam, hogy a lovaglo poz kedvez a teherbeesnek, melyiknek higgyek?

Füredi Krisztián · http://pszichologia.blog.hu 2006.11.17. 10:57:37

Alapvetően gondolom az a logika, hogy a gravitáció pont ellene dolgozik lovagló testhelyzetben a megtermékenyülésnek. Ezzel együtt mélyebb lehet a behatolás mint egyéb sok egyéb testhezetben.

Az biztos, hogy fogamzásgátlási módszernek semmiképpen nem jöhet szóba, így végülis mindegy, hogy mi a valószinűség. És emellett ha valaki így kíván védekezni, és teherbe esik, akkor számára már mindegy, hogy ennelk a valószínősége kisebb volt mint egyéb pózícióban.
süti beállítások módosítása