Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Erotikus képekre tudattalanul figyelünk, de tudatosan visszafogjuk magunkat

2006. október 31. 07:04 - Füredi Krisztián

Nyilvánvaló, hogy a szexuális, erotikus tartalmú képek felkeltik az emberek figyelmét. Egy kísérletben azt vizsgálták, hogy mennyire figyelnek az emberek az ilyen ingerekre, ha az nem lépi át a tudatosulás küszöbét, tehát a személy látja, de nincs tudatában hogy látja. Illetve mennyire érdeklődnek akkor, ha egyértelműen érzékelik, tudatosan is. A kísérlet meglepő eredménye az, hogy a személyek nagy mértékben reagáltak az erotikus, szexuális tartalmú képekre, amikor nem voltak tudatában, hogy mit látnak, viszont sokkal kisebb mértékben figyeltek fel rájuk, amikor egyértelmű volt, hogy mit látnak.
Valószínűleg kulturális okai vannak, egyszerűen nem illik annyira odafigyelni egy ilyen ingerre, mint amilyen mértékben az automatikus odafigyelnénk rájuk.

"A kísérlet során az alanyok öntudatlanul is reagáltak a felvillantott, de különleges számítógépes eljárással láthatatlanná tett erotikus képekre.

Érdekes módon ugyanezek a képek, ha láthatóvá tették őket, nem vonták magukra a kísérleti alanyok figyelmét. A kutatók szerint ennek az lehetett az oka, hogy az alanynak esetleg félelmei voltak a szextől, bár a másik elképzelés szerint inkább a kísérlet fogyatékosságával magyarázható ez a furcsaság.

"Agyunk számtalan információt képes begyűjteni, miközben mi magunk nem is tudunk róla, ám ez a kísérlet azt bizonyítja, hogy nemcsak információkat, de érzéseket is képesek vagyunk feldolgozni öntudatlanul" - mondta Sheng He, a Minnesotai Egyetem Pszichológiai Tanszékének munkatársa."

 

A teljes cikk itt



Pszichológia lap
Szexuálpszichológia lap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5316872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: dibujos de amor a lapiz faciles de hacer Paso a Paso para mi novia 2018.06.20. 19:06:45

Az okostelefonok 74,4%-a Androidos, 31%-a Samsung - Telefonközpont

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása