Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Óvszer - a kampány ellenére miért nem?

2006. november 07. 08:00 - Füredi Krisztián

Régóta igen aktív kampány folyik világszerte az óvszerhasználat népszerűsítésére. Alapvetően az AIDS és egyéb nem betegségek terjedésének megakadályozása, illetve a nem kívánt terhességek elkerülése a cél. Úgy tűnik, hogy a kampánynak a fiatalok körében - akik a legveszélyeztetettebbek az AIDS és egyéb nemi betegségek, és a nem kívánt terhességek tekintetében - nem volt akkora hatása, mint amekkorát vártak. Ennek a kutatások alapján az az oka, hogy a fiatalok mérlegelnek leginkább a külső alapján, hogy mennyire tekintik megbízhatónak a potenciális partnert, és ha valakit megbízhatónak, tisztának ítélnek, akkor úgy gondolják, hogy nem lehet AIDS hordozó, és így nem is tűnik szükségesnek a védekezés. Erről, és egyéb okokról szól az alább írás, amely két változatban is megtalálható.

"Első, hogy a fiatalok rendszeresen csoportba sorolják a lehetséges partnereiket. A "tiszta" és "koszos" csoportok tagjait főként az adott egyén társadalmi poziciója és viselkedése határozza meg. Az adott egyén besorolása dönt a későbbi aktus során a biztonságos szex, vagy épp a kondom használat elkerülése mellett. A személy szexuális kapcsolatainak minősége nem csak a kondom használatát, de az általános szexuális viselkedését is jellemzi egyben."

A teljes cikk egy változata itt, egy másik változata pedig itt található.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5517298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2006.11.07. 12:29:05

ki kéne fejleszteniük egy olyat, amiben nem szarabb, mint nélküle, akkor jobban menne a dolog
süti beállítások módosítása