2006. dec 13.

Interneten betegítik mégjobban egymást az anorexiások

írta: Füredi Krisztián
Interneten betegítik mégjobban egymást az anorexiások

Nagyon sok anorexiás beteg az interneten kap segítséget ahhoz, hogy hogyan tud még soványabbra fogyni, hogy hogyan küzdheti le az éhséget, milyen praktikákat alkalmazhat a hányásra, éhezésre, fogyásra. Az is előfordul, hogy valaki segítséget keres a neten, hogy hogyan tudná leküzdeni az anorexiát, és közben olyan fogyókúrás tippeket talál, amelyek megtetszenek neki, és kipróbálja. Erről ír az alábbi cikk.

A témáról rendszeres írások találhatók a testképzavar.blog.hu (test+kép=zavar?)oldalon

"A kutatásban résztvevő 76 fiatal közül legalább74 látogatott már meg valamilyen, az étkezési zavarokat pozitív színben feltüntető oldalt. A megfigyelések szerint, akik rendszeresen olvasták ezeket, lassabban gyógyultak, könnyebben estek vissza, mint azok, aki csak egy-két alkalommal látogattak el ilyen honlapokra.
"A szülők, akik nem engedik el a gyerekeiket ismeretlenekkel bulizni, vagy megkérdezik tőlük, kivel beszéltek telefonon, bele sem gondolnak abba, hogy az interneten is létrejöhetnek hasonló közösségek, mint a való életben" - mondta Peebles.
A kutatók szerint a legnagyobb problémát éppen a felépülést segítő oldalak jelentik. Ahogyan egy 19 éves lány írja: "Bulimiával küzdöttem, és próbáltam olyan oldalakat keresni, amelyek segítenek kigyógyulni ebből a betegségből, és néhány személyes történetben volt egy pár érdekes fogyókúrás tipp, meg internetes oldalak, és úgy gondoltam, megnézem őket. Így kezdődött az egész."

 

A teljes cikk itt

Szólj hozzá

kövérség testképzavar anorexia nervosa bulimia nervosa evés testkép tanulás evészavar