Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Az optimisták egészségesebbek

2007. január 12. 07:08 - Füredi Krisztián

Egy kutatás kimutatta azt, hogy a lelki állapotunknak az a nagyon egyszerű jellemezője, hogy optimisták vagy pedig pesszimisták vagyunk, nagy mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Konkrétan akik optimisták, azok valamennyire védettebbek bizonyos betegségekkel szemben, míg a pesszimisták valamennyire veszélyeztetettebbek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ez minden esetben kimutatható, csupán csak azt, hogy a trendek szintén látszódik a különbség.

"A kutatók azt tapasztalták, hogy az optimizmus szempontjából a legmagasabb negyedbe soroltak 45 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg bármely okból a vizsgálat ideje alatt, mint a legalacsonyabb negyedbe tartozók. A legmagasabb optimizmus-pontszámmal rendelkezőknél a halálozási arányszám 30, százalék volt, míg a legpesszimistábbaknál 56,5 százalék."

A teljes cikk itt



Pszichológia lap
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr527897

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan legyünk boldogok? 2011.03.31. 21:41:53

Gondoltam, ezzel az apró témával indítom blogomat... Na jó, bevallom már most, hogy nem tudom a választ. Pedig ez az a kérdés, ami titkon mindannyiunkat a legjobban érdekel. Úgy tapasztaltam, aki másvalamit jelöl meg életcélként, a "célt" kic...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása