Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Érzelmek és befolyásolás

2007. január 27. 07:07 - Füredi Krisztián

Síró embert látni a legtöbb ember számára szívfacsaró látvány. Az alábbi kutatás szerint ez még akkor is így van, ha feltételezhetjük azt, hogy a személy a sírással befolyásolni igyekszik bennünket. A sírás mint inger kivált bizonyos érzelmi reakciókat, amelyet gondolatokkal, az értelmünkkel nem biztos, hogy el bírunk nyomni.

"Akár a vádlott, akár az áldozat kezd el zokogni, a bírák rögtön meglágyulnak, és sokkal nagyobb mértékben támogatják a síró embert, mint azokat, akik keményen tartják magukat - legalábbis ez történt a megfigyelt esetek 85 százalékában."

A teljes cikk itt
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr3931303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: porno foto 2019.07.19. 04:54:37

Németországot lekötik a hazai gondok, de azért hiba volna fogatlan oroszlánnak tekinteni az európai demokrácia ügyében - B1 BLOGCSALÁD

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2007.01.27. 09:36:45

szóbeli vizsgákon is működik :)
a cikk utolsó mondatának nem sok értelme van, hogy azt remélik, majd ettől felülemelkednek érzelmeiken, miközben arról szól a cikk, hogy ez nem lehetséges..

Timea 2007.01.27. 09:50:02

Az volna jó, ha kitalálnának valamit, amitől azok az emberek, akik nem tudnak sírni, azok tudjanak!
Valami tanulmányt olvastam, hogy a nők sokkal többet sírnak, míg a férfiak évente talán ha 11-szer. Sokallom, mert én évente sajnos egyszer, de ahhoz valami drámának kell történnie.

Pedig: hogyan meg lehet könnyebbülni általa!!!

Tehát: érdemes megvizsgálni a dolgokat inkább a síró ember szemszögéből és rávilágítani annak pozitív hatásaira (lelkiekre gondolok!).

pam 2007.02.09. 22:49:17

Síró ember látványa lehet idegesítő is. Nemegyszer volt hogy pici gyerekét halálosan bántalmazta saját szülője, mert nem bírta elviselni a sírását.Legkevésbé hihető, hogy megrendítő látvány. Persze attól függ milyen helyzethez kötődik a sírás. A gyerekek nagyon jól használják két-három éves korukban, mert elérik amit akarnak.A sírás felszabadít a fájdalom elviselhetőbbé válik, mert ilyen is lehet, enyhíti a fájdalmat.Annak a legrosszabb aki nem tud sírni, mert folytogatja a fájdalom, ami lehet fizikai, de lelki is, és előbb utóbb beteggé teszi.Sajnos én a másik végletbe tartozom sokszor sírok, és nagyon érzékeny is vagyok, és ez sem jó. Hát akárhogy nézem is jó vagy nem, azért én most nem sírok.

Viktor · http://befree.shp.hu 2007.02.20. 22:35:14

Nagyon örülök a témának!
süti beállítások módosítása