Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Média és a személyes gyászmunka

2007. február 25. 07:08 - Füredi Krisztián

A gyász egy intim belső folyamat, a média nagy része viszont leginkább bulvár módon mutat be mindent, így a gyász folyamatát, illetve a gyászmunka pillanatnyi történéseit is. Oláh András az Asszem.blog-on egy januárban történt baleset nyomán ír a gyászról, és arról, hogy hogyan is jelenik ez meg a médiában, illetve, hogy ennek milyen hatásai lehetnek/vannak.

„Bárcsak a bulvársajtó is megállna az érdekes és különleges tragédiák tudósításánál, anélkül, hogy a hozzátartozók gyászáról említést tenne. Nemcsak tapintatból, hanem azért, mert a gyászmunka bulvárszinten történő bemutatása szerintem komoly károkat okozhat azokban, akik nem tudják, hogyan kell(ene) gyászolni, és a gyászmintáikat ezekből a termékekből veszik. És ez káros. Nagyon káros.”

A teljes írás itt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr1039172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása