Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Szándék meghatározása szoftver segítségével a tesbeszéd alapján

2007. március 03. 07:09 - Füredi Krisztián

Nemrég szó került itt a csecsemők érzéseinek képelemzésen keresztül történő megállapításáról. Ehhez hasonló az az eljárás, amely a személyek testmozgását, gesztusait, járását, és különféle mozdulatait elemzi, és ennek nyomán következtet többek között például arra, hogy az illetőnek rossz szándékai vannak, vagy éppen terrorista. A személyek mozgását és említett jellemzőit egy szoftver elemzi, és hasonlítja össze egyéb cselekvésekkel. Ha kellőképpen nagy mintával rendelkezik, akkor bizonyos pontossággal állapíthat meg gyanút. Természetesen 100%-osan nem jelenthet ki semmit sem, ehhez elengedhetetlen az emberi kontroll.

"Legújabb fejlesztésük szakértői vélemények szerint előrelépés a nemcsak emberi viselkedést tanulmányozó gépi rendszerek történetében. Olyan rendellenességekre hívja fel a figyelmet, mint a megszokottnál sokkal gyorsabb mozgás, túl gyanús ácsorgás, váratlanul megálló, majd még váratlanabbul elszáguldó járművek, spontán szerveződő és feloszló tömegek, eleső emberek, különös tárgyak, és így tovább."

A teljes cikk itt


Pszichológia lap
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7341732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füredi Krisztián · http://pszichologia.blog.hu 2007.03.03. 18:56:48

Újra itt? :-)

Igen, én is olvastam a galamhackes cikket, már be is táraztam a blogra, előbb-utóbb ide is megérkezik :-)

teodora 2007.03.03. 21:15:38

mindig itt vok, csak ha nem szólok, akkor az nem olyan jó téma :)
süti beállítások módosítása