Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Pszinapszis 2007

2007. április 09. 20:28 - Füredi Krisztián

Pszinapszis
Minden évben megrendezésre kerül a pszichológia budapesti "fesztiválja", ami sokminden egyéb mellett egy színvonalas előadás és workshop sorozat három napon keresztül. Ez röviden a Pszinapszis.

Amíg közeleg az esemény, ebben a néhány napban ajánlok majd egy-egy olyan előadást vagy műhelyprogramot, amelyre én is szívesen elmennék, vagy elmegyek majd.

Addig is néhány szó a Pszinapszisról, a hivatalos oldal leírása alapján:

"Mi a Pszinapszis?

A Pszinapszis egy tudományos–kulturális ismeretterjesztõ rendezvény, melynek célja a pszichológia megismertetése, elfogadtatása és népszerûsítése. Két szó összetételébõl keletkezett: a szinapszis az idegsejtek kapcsolódási pontja, a pszi- a lélektanra utal. Szeretnénk, ha a mi rendezvényünk is ilyen „kapcsolódási pont” lenne a közönség és a szakma, valamint a pszichológia és társtudományai között.

Hol vehetek jegyet?

Jegyek elõvételben nem kaphatók, kizárólag a rendezvény ideje alatt a helyszínen, rögtön a bejáratnál.

Mik azok a mûhelyek?

Kiscsoportos (általában 15-20 fõs) sajátélmény-foglalkozások, ahol a pszichológia gyakorlati felhasználásával ismerkedhetnek meg a látogatók. Legtöbbször három órásak, és elõzetesen kell rájuk regisztrálni. Ha valamilyen speciális felkészültséget igényelnek, azt elõre jelezzük. A mûhelyek a Németh László Gimnáziumban lesznek megtartva, regisztrálni viszont a mûvelõdési házban kell.

Mi az a mûhelyregisztráció? Hogyan tudok regisztrálni?

A regisztrációra a korlátozott férõhelyek miatt van szükség. Éppen ezért érdemes több mûhelyet is kinézni, hogy ha valamelyik betelik, legyen alternatíva. Mindig az aktuális mûhelyblokk elõtt kell feliratkozni, tehát nem napokkal elõbb és nem is interneten vagy e-mailben. A regisztráció idõpontja a délelõtti mûhelyek esetében: 8:30-9:45-ig, a délutániak esetében: 12:30-13:45-ig. A mûhelyregisztrációnál senki, semmilyen indokkal nem élvezhet elõnyt vagy elsõbbséget! Csak a sorrend számít. A regisztráció a mûvelõdési házban lesz, a mûhelyek többsége pedig a Németh László Gimnáziumban. Idén ismét elektronikusan lehet regisztrálni a mûhelyekre a helyszínen személyesen, ettõl az ügyintézés – a tavalyi tapasztalatok alapján – jelentõsen gyorsabbá válik.

Hogyan állíthatom össze saját órarendem?

Minden program elõtt találsz egy pici ikont, egy órát. Ha erre rákattintasz, rózsaszínre változik, és az adott program már be is került személyre szabott órarendedbe (melyet az Órarend menübõl érhetsz el). Válogass kedvedre!

Hol található a Németh László Gimnázium?

A gimnázium címe: 1131 Nõvér u. 15-17. Nagyjából öt perc alatt lehet átérni; a szabadidõközpontból kilépve jobbra kell fordulni, majd az elsõ sarkon újra jobbra (Gyöngyösi utca), majd a második sarkon ismét jobbra (Nõvér utca).

Mi hol lesz?

A szakmai elõadások helyszíne az Angyalföldi József Attila Mûvelõdési Központ földszinti Gyémánt terme (színházterem), valamint a második emeleti Opál és Smaragd termek. Arról, hogy melyik elõadás pontosan hol lesz, a honlap Programok menüjében a "Elõadások összefoglaló"-ból tájékozódhatsz.
A mûhelyek többnyire a Németh László Gimnáziumban lesznek, a pontos terembeosztásról a gimnáziumban található infópult ad majd felvilágosítást. A kulturális programok a mûvelõdési központ legkülönfélébb termeiben kaptak helyet, a részletekrõl a honlap megfelelõ oldalai, vagy a helyszínen a programfüzet, illetve az infópult adhatnak tájékoztatást."


Pszinapszis 2007 honlapja
Pszichológia lap
Szólj hozzá!
Címkék: rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr655564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása