2007. ápr 10.

Pszichoterápia és spiritualitás - Dr. Daubner Béla - Pszinapszis ajánló

írta: Füredi Krisztián
Pszichoterápia és spiritualitás - Dr. Daubner Béla - Pszinapszis ajánló

Pszichoterápia és spiritualitás - Dr. Daubner Béla előadása a Pszinapszison - 2007. április 13. péntek: 19:00-20:00

Pszichoterápia és spiritualitásDr. Daubner Bélát talán úgy lehetne legjobban jellemezni, hogy a pszichoterápiának, vagy inkább a léleknek a polihisztora: Orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta, pszichodráma kiképző és szupervízor, ajurvédás orvos, jógi és még ki tudja, hogy mi minden. A lényeg természetesen nem az, hogy mennyi mindenhez ért, hanem sokkal inkább az a szemlélet amelyen keresztül mindez összeáll egy egységes világképpé. Nagyon kifejező, hogy Daubner Béla a Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnöke, ami nyilván nem véletlen. A széleskörű tapasztalatokon kívül éppen ez az integratív világszemlélet és hasonlóképpen a pszichoterápia széleskörűen integratív szemlélete az ami miatt érdemes meghallgatni az előadását.

Az előadás hivatalos leírása:
"Az egyórás előadás során az előadó megkísérli a pszichoterápia és a transzcendentális (spirituális) fejlődés lehetőségeinek összekapcsolását a hasonlóságok, de inkább a különbségek mentén. Az összehasonlítás során a pszichoterápiás kapcsolat mint reflektív kapcsolat értelmezése történik, párhuzamba állítva a guru-tanítvány tradicionális kapcsolatával.

Kihangsúlyozásra kerül a módosult tudatállapot mint lehetőség a tanulásra, személyiségváltozásra és a spirituális fejlődésre. Az előadó megkísérli ismertetni a jóga tudattanát a négy fő tudatállapot elemzésével, valamint szóba kerül a jóga és az ájurvéda emberképe és betegségmodellje is.
A Katathym Imaginációs Pszichoterápia és a tantrikus módszerek segítségével bemutatásra kerül a szimbolikus gondolkozás és az analógiás munkamód mint a tudattalan kommunikációs rendszere."


Pszinapszis 2007 honlapja
Pszichológia lap
Integratív Pszichoterápiás Egyesület
Szólj hozzá

pszichoterápia rendezvény pszichiátria hipnózis