Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Életesélyeink – életminőség, stressz, megküzdés - Dr. Kopp Mária - Pszinapszis ajánló

2007. április 13. 07:08 - Füredi Krisztián

Életesélyeink – életminőség, stressz, megküzdés - Dr. Kopp Mária - 2007. április 14. szombat 17:30-18:30

StresszDr. Kopp Mária a stressz és a megküzdés neves és elismert szakértője. Az előző pszinapszis ajánlókhoz hasonlóan mind a téma aktualitása mind pedig az előadó személye miatt is ajánlom ezt az előadást.

Az előadás leírása a Pszinapszis honlapjáról:

"A 2007. év Selye János születésének centenáriuma. Ennek ellenére máig sem vált általánossá az a felismerés, hogy az emberi egészségromlás, elsősorban a korai, un. idő előtti egészségromlás és halálozás szempontjából a krónikus stressz szerepe meghatározó. Míg az 1960-as években egészségi mutatóink jobbak voltak mint Ausztriában, ma Magyarországon az érettséginél alacsonyabb végzettségű rétegekben minden második férfi nem éli meg a 65. évét, ez az arány Ausztriában és a magyar nők esetében is 80 % felett van.
 
A korai egészségromlás az életminőség nagyfokú romlásának csak végső mutatója. Genetikai okok nem magyarázhatják ezeket a riasztó jelenségeket. Saját, a magyar népesség körében végzett, igen széleskörű keresztmetszeti és követéses vizsgálataink szerint a közös normák, értékrend hiányának, az anómiás lelkiállapotnak, a rivalizálásnak, a bizalom hiányának, az ellenségességnek igen fontos kóroki szerepe van a krónikus stressz hátterében. A középkorú népesség egészségromlása közvetlenül összefügg a munkahelyi stresszel, a munkahelyi bizonytalansággal és rossz légkörrel.
 
A vizsgálatok eredményei alapján a fogyasztói értékrend, a külső aspirációk egyértelműen jelentős lelki és élettani veszélyeztető faktorok, míg az élet értelmébe vetett hit, a belső aspirációk, az adaptív megbirkózási módok komoly védelmet nyújtanak a társadalmi változások által okozott krónikus stresszel szemben. "


Pszinapszis 2007 honlapja
Pszichológia lap
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr6357933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kassai Csilla · http://www.5rol6ra.hu 2007.05.05. 13:21:04

Rendkívül izgalmas tartom ezt a cikket. Magam is komoly lelki válságból álltam talpra. Félelmetesnek tartom, hogy magát az önismeretet, az énképet, az énkép jelentőségét, egyáltalán nem oktatják az iskolákban, ha valahol mégis, ott is csak érintőlegesen. Pedig negatív énképpel nem lehet pozitívan gondolkodni és az is igaz, hogy ki hogyan vélekedik saját magáról, pontosan úgy fog viszonyulni hozzá a világ. Erre mondják, hogy a saját árnyékát senki sem tudja átlépni. Pedig a megoldás a kezünkben, BENNÜNK van! Hiszem, tudom, hogy igenis, talpra lehet állni és meg lehet állítani ezt a sírva vígad a magyar szindrómát. Amikor saját magunkon segítünk, azzal egész láncolatot hozunk mozgásba. Ám a Dr.Sellye János magyarszármazású fizikus prof. által felfedezett "stressz ellenes ásványi anyag" nélkül, a magnézium nélkül még csak esélyünk sincs!
Örülök, hogy ráleltem erre az oldalra, gyakori vendég leszek rajta!
Isten éltesse Dr. Sellye Jánost! Én nagyon hálás vagyok neki!

Annakyra · http://pszichologia.blog.hu 2008.10.02. 12:48:17

Az életesélyeim?A Stessz!Igen most ezen gondolkodom,mik az esélyeim,nem azon,hogy az oly gyakran használt szót,hogy stessz a mostani,helyzetemben ,nem illdomos használni.Legyek ura a helyzetemnek!Szembesulni,oly dologgal ,hogy rák,nem örömforrás!igen rákos vagyok!Holnap mutenek! NEM az fordult meg az agyamban,hogy jaj szegény én!Egy mi motivál,felveszem a harcot,És en is lefogom kuzdeni a RÁKOT,sok mindenkinek sikerult!
süti beállítások módosítása