Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Stressz - 100 éves Selye János

2007. május 13. 07:08 - Füredi Krisztián

stresszA stresszről már többször is volt szó ezen a blogon. Száz éve született Selye János, kinek nevéhez a stressz tudományos fogalma kapcsolódik.
Tavaly óta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében stressz kezelését célzó kétnapos tréningen lehet résztvenni.

„Nemcsak a nagy stressz lehet kártékony. Ugyanilyen rossz hatással vannak az egészségre az apró stresszhelyzetek. Ilyen állandó stresszforrás lehet a munkahely, a párkapcsolat, vagy a közlekedés. "Az emberek gyakran felismerik, hogy túl sok a stressz az életükben, s azt is, hogy emiatt betegedtek meg, de nem tanulják meg ezt kezelni. Sokan nem látnak környezetükben pozitív példát, de a médiában is inkább a deviáns megoldási módokat, az erőszakot mutatják be" - tette hozzá.”

A teljes cikk itt


Stressz lap

Pszichológia lap
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr2374157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása