Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

10 jótanács, hogyan élje túl a kapcsolat a gyerek születését

2007. június 19. 07:08 - Füredi Krisztián

csecsemő




















Általában nagy öröm az új jövevény, a gyerek érkezése a családba, ezzel együtt sok nehézséggel, nem várt eseménnyel is jár, amelyre sokszor nem készül fel, nem is gondol a boldog szülői páros. Az alábbiakban a szerzők összegyűjtöttek tíz olyan jótanácsot, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a szülők számára ezt az időszakot.
Ilyen például az, hogy fontos időt szakítani egymásra is, bár a gyermek érkezése kerül a fókuszba, mégis legyen idő egymásra is. Hasonló jótanács például az is, hogy érdemes előre egyeztetni, hogy mikor ki fog felkelni a síró babához, hogy ne alakuljanak ki ebből küzdelmek játszmák.

„Az újszülött kórházból való hazavitelével együtt a stressz is beköltözhet a házba. Minden eddig kiszámítható dolog felborul, a párnak új rítusokat, új szokásokat kell kialakítani, ám ezek egyikét sem szabad kőbe vésni, mert minden napról napra változhat.”

A említett cikk itt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr96101011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása