2007. jún 23.

Mentsük meg a férfiakat mozgalom

írta: Füredi Krisztián
Mentsük meg a férfiakat mozgalom

stresszEgy új kezdeményezésre leltem a neten, a Mentsük meg a férfiakat mozgalomra.
A célt a leginkább a honlapon lévő meghatározás írja le:


"Kutatások bizonyítják, hogy 1960. és 2005. között a 40-69 éves magyar férfiak halálozása 55%-kal emelkedett! Míg térségünkben az 1960-as években viszonylag jók voltak az egészségi mutatók, addig ma a középkorú férfiak halálozása magasabb, mint az 1930-as években volt!
Annak a valószínűsége, hogy egy férfi hazánkban túléli a 65. életévét, ma csupán 59%. Ez az arány Ausztriában 80%. A középkorú nők idő előtti halálozása is háromszor magasabb, mint az európai átlag.
Mit tehetünk ezeknek a tragikus jelenségeknek a megváltoztatására?
A régiónkban tapasztalható egészségi krízis hátterében a krónikus stressz és az azzal való megbirkózási készségek elégtelensége található. Míg az objektív mutatók (gének, életkor, nem) hatásait igen nehéz befolyásolni, a stresszel való megbirkózás készsége erősíthető. A férfiak és nők egészsége nem választható el egymástól, a nők számára a viszonylag hosszabb életévek minőségét jelentősen javítaná egy ilyen mozgalomban való részvétel. Ha változtatni szeretnénk a világon, amiben élünk, akkor most kell tennünk valamit, hogy 10-20 év múlva érezhető legyen a változás!"

Mentsük meg a férfiakat mozgalom honlapja
Szólj hozzá

halál betegség depresszió kövérség evés dohányzás szorongás egészség elhízás alvászavar eustressz distressz egészségpszichlógia egészségtudatosság megküzdés