Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Akadálymentesített minden lap.hu oldal

2009. június 09. 13:10 - Füredi Krisztián

Megújult a Startlap, pontosabban minden Lap.hu oldal új dizájnt kapott, új funkciók és web2.0-es elemek is megjelentek a lap.hu oldalakon.

Amiért erről szó esik itt, annak az az oka, hogy a jelentősebb magyar weboldalak közül a lap.hu oldalakon jelent meg talán elsőként és ilyen nagy volumenben az akadálymentesítés. Mostantól minden lap.hu oldal jobb felső részén ott látható a megfelelő szimbólum, amely jelzi a gyengén látóknak, hogy oda klikkelve kontrasztosabb, számukra olvashatóbb módon jelenik meg a teljes lap.hu oldal.

Ez mostantól igaz mind a sok ezer (talán tízezer?) lap.hu oldalra.

Mindemellett ügyesen van elhelyezve az akadálymentesített változatra utaló szimbólum. Sok honlapon elrontják azt, hogy egy zsúfolt helyre teszik, így éppen megnehezítik azt, hogy rátaláljon az akinek szüksége van erre. A lap.hu oldalakon ideális az  elhelyezés nincs a közelében más tartalmi vagy dizájnelem, így könnyű észrevenni.

A példa kedvéért egy téma vágó lap normál nézetben: pszichológia lap

Ugyanez a lap akadálymentesített változatban: pszichológia lap akadálymentesített változat

 

 (A bejegyzés nem a dizánjról, hanem a dizájnváltással egyidőben megjelent akadálymentesített változatról szól. Kérek mindenkit, hogy a dizájnnal kapcsolatos véleményekről ne kommenteljen, mert a bejegyzésnek nem ez a témája.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr471173438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szosziagi 2009.10.30. 14:09:22

szerintem ez nagyon jó kezdeményezés, szinte sajnálatos, hogy eddig nem jutott eszébe senkinek ilyen nagy volumenben ezt véghezvinni...ugyan olyan kötelezővé tenném, mint
www.youtube.com/watch?v=TCO5-okHhu4
ennek a videónak a megnézését
süti beállítások módosítása