2009. jún 09.

Akadálymentesített minden lap.hu oldal

írta: Füredi Krisztián
Akadálymentesített minden lap.hu oldal

Megújult a Startlap, pontosabban minden Lap.hu oldal új dizájnt kapott, új funkciók és web2.0-es elemek is megjelentek a lap.hu oldalakon.

Amiért erről szó esik itt, annak az az oka, hogy a jelentősebb magyar weboldalak közül a lap.hu oldalakon jelent meg talán elsőként és ilyen nagy volumenben az akadálymentesítés. Mostantól minden lap.hu oldal jobb felső részén ott látható a megfelelő szimbólum, amely jelzi a gyengén látóknak, hogy oda klikkelve kontrasztosabb, számukra olvashatóbb módon jelenik meg a teljes lap.hu oldal.

Ez mostantól igaz mind a sok ezer (talán tízezer?) lap.hu oldalra.

Mindemellett ügyesen van elhelyezve az akadálymentesített változatra utaló szimbólum. Sok honlapon elrontják azt, hogy egy zsúfolt helyre teszik, így éppen megnehezítik azt, hogy rátaláljon az akinek szüksége van erre. A lap.hu oldalakon ideális az  elhelyezés nincs a közelében más tartalmi vagy dizájnelem, így könnyű észrevenni.

A példa kedvéért egy téma vágó lap normál nézetben: pszichológia lap

Ugyanez a lap akadálymentesített változatban: pszichológia lap akadálymentesített változat

 

 (A bejegyzés nem a dizánjról, hanem a dizájnváltással egyidőben megjelent akadálymentesített változatról szól. Kérek mindenkit, hogy a dizájnnal kapcsolatos véleményekről ne kommenteljen, mert a bejegyzésnek nem ez a témája.)

Szólj hozzá

biztonság kommunikáció kultúra betegség észlelés biztonságérzet percepció