Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu

Pszichológia.blog.hu

Ez a blog a pszichológia érdekes és hasznos területeiről számol be időről időre.

Kövesd a blogot és a szerzőjét a Facebookon

Gyermekvállalás, meddőség kutatás - kérdőív

Egy átfogó kutatás indult a gyermekvállalással és meddőséggel kapcsolatos vélekedések és elképzelések felmérésére. Kérem, hogy amennyiben ideje és kedve engedi, szánjon néhány percet felméréshez kapcsolódó kérdőív kitöltésére. Ezzel Ön is hozzájárulhat a témáról való vélekedés mélyebb, tudományos megértéséhez, melynek nyomán hatékonyabb segítségnyújtásra lesz lehetőség.

Az alábbi kérdőív kitöltése csupán 10-15 percet vesz igénybe. A kérdőív természetesen anonim.

A kérdőív kitöltésének megkezdéséhez klikkeljen ide!

A válaszokat előre is köszönöm!

Feliratkozás a blog hírlevelére, hogy képben legyél

Elindult a pszichológia blog hírlevele.
Rövid, tömör, lényegretörő hírlevelek, hogy ne maradj le semmiről.
Részletekhez és a feliratkozási lehetőséghez klikk ide!

Keresés a blogon vagy a neten

Google

Tagek - Főbb témakörök

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Friss topikok

Pszichodráma

Pszichodráma

Pszichodráma


Új honlap a gyermekbántalmazásról

2011.08.04. 11:20 Füredi Krisztián

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet új honlapot indít a gyermekbántalmazás témakörében: gyermekbantalmazas.hu

A honlap számos információt tartalmaz a gyermekjogokról, a gyermekbántalmazásról. Külön írások szólnak a gyerekeknek, a kamaszoknak, a szülőknek és a szakembereknek.

A honlap elsősorban hasznos információk átadásában szakmai információk közlésében, módszerek publikálásában, segítő és civil szervezetekről való informálásban, az információáramlás megkönnyítésében, a szakmaiság és a szakmai információ csere támogatásában szeretne hozzájárulni a probléma kezeléséhez.

Ugyanakkor nem feladata az eseti problémamegoldás, a személyre szabott tanácsadás, a konzultáció, a beavatkozás, a közvetítés és nem vállal telefonos tanácsadást vagy ügyeletet sem.

Néhány fontos írás a honlapról:

Senkinek sincs joga bántani téged!

Iskolai erőszak kapcsán mikor milyen formában forduljunk a rendőrséghez?

Megrázott gyermek szindróma

Részlet a honlap célkitűzéséből:

"Mit értünk gyermekbántalmazás, azaz 18 év alatti kiskorú bántalmazása alatt?
Mindenki számára egyértelmű a fizikai bántalmazás. Kevesebben tudják, hogy a gyermek egészséges testi és lelki fejlődéséhez szükséges alapvető gondoskodás elmaradása, az elhanyagolás, valamint a lelki bántalmazás is ebbe a fogalomkörbe tartozik.

A honlap használatával minderről részletesebben olvashat, hasznos információkhoz juthat a témában, megtalálhatja azokat a szervezeteket, amelyek segítségére lehetnek hasonló problémákban.

A gyermekbántalmazás megelőzéséért Ön is sokat tehet, mindenekelőtt, első lépésként azzal is, ha tájékozódik a kérdésben, felhívja erre mások figyelmét is, beszélgetnek erről a témáról."

3 komment · 2 trackback

Címkék: biztonság család gyerek megvonás stressz bűntudat szülő anya apa gyereknevelés biztonságérzet agresszió éhség szorongás fejlődéslélektan distressz büntetés nevelés pedagógia

A bejegyzés trackback címe:

http://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr203106617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fontos a mese? 2011.12.10. 12:05:52

Csak a felolvasás vagy hangos mese is jótékony hatású? A gyermekek épp úgy tele vannak problémákkal, gondokkal, mint a felnőttek. Számos kérdés foglalkoztatja őket, k&oum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

mesici 2011.10.31. 18:25:02

És mégsem írt ide még senki...???

mesici 2011.10.31. 18:31:24

Mi már 4 éve tájékozódunk, minden lehetséges "szervet" bevontunk, hathatós segítség még sincs. Bizonyítottan bántalmazó anya, most már beteg gyerek, kisebb gyerekek még mindig anyánál, rajta is jelentkező tünetek és semmi intézkedés. Pszichológus, védelembe vétel, minden van, csak javulás nincs. Mindenki mossa kezeit...