2011. aug 04.

Új honlap a gyermekbántalmazásról

írta: Füredi Krisztián
Új honlap a gyermekbántalmazásról

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet új honlapot indít a gyermekbántalmazás témakörében: gyermekbantalmazas.hu

A honlap számos információt tartalmaz a gyermekjogokról, a gyermekbántalmazásról. Külön írások szólnak a gyerekeknek, a kamaszoknak, a szülőknek és a szakembereknek.

A honlap elsősorban hasznos információk átadásában szakmai információk közlésében, módszerek publikálásában, segítő és civil szervezetekről való informálásban, az információáramlás megkönnyítésében, a szakmaiság és a szakmai információ csere támogatásában szeretne hozzájárulni a probléma kezeléséhez.

Ugyanakkor nem feladata az eseti problémamegoldás, a személyre szabott tanácsadás, a konzultáció, a beavatkozás, a közvetítés és nem vállal telefonos tanácsadást vagy ügyeletet sem.

Néhány fontos írás a honlapról:

Senkinek sincs joga bántani téged!

Iskolai erőszak kapcsán mikor milyen formában forduljunk a rendőrséghez?

Megrázott gyermek szindróma

Részlet a honlap célkitűzéséből:

"Mit értünk gyermekbántalmazás, azaz 18 év alatti kiskorú bántalmazása alatt?
Mindenki számára egyértelmű a fizikai bántalmazás. Kevesebben tudják, hogy a gyermek egészséges testi és lelki fejlődéséhez szükséges alapvető gondoskodás elmaradása, az elhanyagolás, valamint a lelki bántalmazás is ebbe a fogalomkörbe tartozik.

A honlap használatával minderről részletesebben olvashat, hasznos információkhoz juthat a témában, megtalálhatja azokat a szervezeteket, amelyek segítségére lehetnek hasonló problémákban.

A gyermekbántalmazás megelőzéséért Ön is sokat tehet, mindenekelőtt, első lépésként azzal is, ha tájékozódik a kérdésben, felhívja erre mások figyelmét is, beszélgetnek erről a témáról."

Szólj hozzá

biztonság család gyerek megvonás stressz bűntudat szülő anya apa gyereknevelés biztonságérzet agresszió éhség szorongás fejlődéslélektan distressz büntetés nevelés pedagógia