Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Ének felismerése online

2007. február 02. 07:09 - Füredi Krisztián

Előfordulhat, hogy a fejünkben van egy dallam, amelyet szívesen dúdolunk, ám nem tudjuk, hogy pontosan ki az előadó, mert csak valahol hallottuk, és észrevétlenül megmaradt a fülünkben. Ehhez kapcsolódik egy érdekes internetes szolgáltatás, amelynek az a lényeg, hogy eldúdoljuk a kíván zenerészletet, és a honlap (Midomi) szoftvere igyekszik felismerni annak az eredetijét, és ha ez sikerül, akkor már tudjuk is, hogy mit keressünk.

Ha valaki járt vagy jár az alábbi site-on, akkor kérem, hogy egy kommentben ossza meg velünk a tapasztalatait!

„Mivel közösségi oldalról van szó, a regisztrált felhasználók egész számokat felénekelhetnek, mellyel azon túl, hogy kellemesen elszórakoztatják egymást, segíthetik a keresés hatékonyságát is. A Midomi-nak saját slágerlistája van mind az amatőr előadók, mind a számok tekintetében, melyet a több mint 12 ezer felhasználó tart fenn, egymás éneklését meghallgatva és pontozva. Természetesen a számok eredeti előadójuk által készített változata meg is vásárolható az oldalon."


A teljes cikk itt
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr1932521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztián blogger 2007.02.02. 07:37:23

Teodóra! Igazából benned bízom a leginkább, hogy kipróbálod és beszámolsz róla itt :-)
Persze ne érezd úgy, hogy kötelező. Csak egy kicsit :-)

teodora 2007.02.02. 10:55:09

énekelni még egy robotnak se mernék :)
de hasonló szolgáltatás itt kint is van, csak nem énekes, hanem egy emeltdíjas mobilszámon be lehet játszani, ami szól (pl. rádióból), és _ha_ ismeri, akkor felismerheti, gondolom, egyszerű összehasonlítás, mintavétel-keresés, egyebek alapján, de ehhez meg kell náluk lennie a daloknak feldolgozva, kielemezve miegymás.. Azt mondjuk erősen kétlem, hogy az átlagemberek dallam és ritmusérzéke megütné a kellő szintet, hogy a beénekelt dolog összevethető legyen.. de azért megnézem a site-ot. És ez mé' psycho?

teodora 2007.02.02. 11:09:40

Volt, akik nem énekeltek, hanem bejátszották a dalt, ezt én is kipróbáltam olyanokkal, ahol elég élesen kijön a fődallam, vagy csak ének van, de semmit nem talált meg, pedig magamhoz képest a legkommerszebb dolgokkal próbálkoztam, látva a téves találatokat (legnyálasabb popslágerek), pedig elvileg metallica is van benne.. szal (így legalábbis) nem működött.

teodora 2007.02.02. 11:10:57

1 szó, mint 100, még ha működik is, nem tartom túl praktikusnak, legfeljebb jó móka. Nekem sokkal többet segít a dalszövegrészlet+google.
süti beállítások módosítása