Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Autizmus genetikai vizsgálata

2007. június 06. 07:09 - Füredi Krisztián

genom Nagyszabású kutatás indul az autizmus genetikai kutatása céljából. A kutatás eredményeit a szakemberek részleteiben is megosztják a világgal annak érdekében, hogy más kutatók számára is hozzáférhetőek legyenek, ilyen módon megadva a lehetőséget arra, hogy mások is eredményeket érhessenek el a vizsgálatok alapján.

"Kiderült, hogy az autizmusnál bizonyos ritka kromoszóma-változások figyelhetők meg, nem arról van tehát szó, hogy egyetlen bázispáron vagy DNS-szekvencián található meg a betegség kulcsa. Az embereknél gyakran fordulnak elő a betegséghez köthető közös genetikai variációk. Ugyanakkor azonban azt is megfigyelték, hogy az autizmus jelentős részben a betegekre jellemző ritka mutációk eredménye, amelyek az egészséges embereknél nem találhatók meg."

A teljes cikk itt
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9393393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varga gábor · http://www.vitanax.hu/Autizmus_genetikaja.pdf 2007.06.21. 20:37:22

Azonban van egyetlen olyan gén (Shank3), amely mutációja ill. hiánya előidézheti egymagában az autizmus egyik legsúlyosabb formáját.

Súlyos autistáknál van értelme a genetikai vizsgálatnak, mivel ez a protein befolyásolja az agy inzulin szignalizációját (IRSp53), ami új terápás lehetőségeket nyit meg. pl. intranazális inzulin terápia, szisztémikus mellékhatások nélkül. A terápiával több autistánál dramatikus állapotjavulást figyeltek meg: pl. beszéd megindulását.



www.vitanax.hu/Autizmus_genetikaja.pdf

Black 2007.12.13. 23:07:39

Én próbáltam érdeklődni az autizmussal kapcsolatban (tünetei, \"egyáltalán mi\"), de semmit sem találtam.

Ha lehetséges lenne, és ha szépen megkérem, felvilágosítana valaki?

judi76 · http://judi76 2008.10.13. 22:27:56

afiam autista 10 éves nem beszél tovbbi,vizsgálatra nem kütek minket .szeretném további segítsséget,ebben a temában ,kérni köszönetell judi
süti beállítások módosítása