Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Pszinapszis ajánló - Molnár Ferenc - A Rorschach teszt kiaknázatlan lehetőségei

2008. április 18. 15:49 - Füredi Krisztián

2008.04.20. 10:00-13:00

Leírás a Pszinapszis honlapjáról:

"A H. Rorschach svájci pszichiáter tesztjét a világon mindenütt használják, és mindenütt meg is osztja a szakembereket. Sokan a tesztek tesztjének tartják, míg mások megkérdőjelezik a validitását és reliabilitását.

Akik rendszeresen használjuk, folyamatosan tapasztaljuk, hogy olyan információkkal szolgál a személyiségről, amilyenekkel egyetlen más teszt sem. Ugyanakkor bonyolult jelölési rendszere, a teoretikus és empirikus támpontok hiányosságai valóban elbizonytalaníthatják alkalmazóit, növelik a hibaforrásokat, és támadhatóvá teszik magát az eljárást is. A most készülő új hazai standard remélhetőleg pótolni fogja a hiányosságoknak egy részét, és könnyebbé teszi a teszt használatát.

Az új sine morbo standard az eddiginél jobb lehetőséget kínál arra is, hogy az elsődleges klinikai alkalmazás mellett más területeken is bekerüljön a pszichológusok eszköztárába.

A beszélgetés résztvevőivel szeretném megvitatni a teszt hazai helyzetét és továbbfejlesztésének irányait, de a jelölés egységesítése, az összesítés és értelmezés minden lehetséges kérdése is napirendre kerülhet.

A műhelyre elsősorban azoknak a kollegáknak és hallgatóknak a jelentkezését várom, akik már rendelkeznek némi ismerettel a tesztről, és akik a munkájuk során használják azt, vagy szándékuk szerint használni fogják."

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr22431641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.valentáné mészáros gyöngyi 2008.06.04. 16:13:13

nagyon szívesen részt vennék a Rorschach tesztben részben mint használni kívánóként részben grafológusként .üdv:Valentáné Gyöngyi

Porcsin Hajnalka 2008.06.28. 10:40:11

Én voltam nemrégibenRorschach teszten és azokat a motívumokat ismertem fel amiket kellett 1-pillangó,igaz a 2-nél női alak helyett is pillangót láttam,a nemi szervek helyett meg anya méhet és azt mondták,hogy ez agresszióra utal.Most néztem utána a neten a válaszoknak és mind jó.Akkor hogy lennék agresszív?Üdv Hajnalka

Papp Roland 2008.09.14. 01:57:46

Agresszió milyen fajta betegség, mert ezt könyvekbe nem találom?
Ilyet nem állapithat meg egy orvos se, ha nincs tudományos teszt róla. Mondjuk semmiről sincs az "orvoslás" ezen terén.

Tisztelettel

Annakyra · http://pszichologia.blog.hu 2008.09.29. 17:42:29

Az agresszió nem betegség! Most tapasztaltam,URALKODÁSI vágy!Ha nem ugy történnek a dolgok,ahogyan az illető szeretné,az kiváltja nálla a hisztériás rohamot!De ha mindenki a kedvében cselekszik,akkor ő uralkodik,a másik ember fölott.m

kissgéza2 2009.10.02. 09:37:33

Eladó: Mérei Ferenc: A Rorschach-próba. 1-5 kötet. Dedikált példány. (Bp.) 1966-1970. Országos Ideg és Elmegyógyintézet Pszichodiagnosztikai Laboratórium /Vademecum sorozat 16-20./ Aranyozott félvászon-kötésben. Csízmadia Mariaane-nak dedikálva.
20 4491267
süti beállítások módosítása