Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Állati szexualitás néhány meglepő eleme

2006. december 06. 07:08 - Füredi Krisztián

Az állatvilág mindig is érdekes megfigyelésekre adott alkalmat. Ilyen megfigyelések terepe lehet az állatok szexuális élete is. Például a csimpánzokra jellemző, hogy sokkal jobban vonzódnak az idősebb nőstényekhez, mint a fiatalabbakhoz. A fiatalabb nőstényeknek sokkal többet kell produkálniuk magukat, mint az idősebbeknek ahhoz, hogy felkeltsék a hímek szexuális vágyát. Ennek az evolúciós pszichológia szerint az a magyarázata, hogy az idősebb nőstények már gyakorlottabbak mind a kölykök felnevelésében, mind pedig a táplálékszerzésben, így az ő általuk nevelt utódok sokkal valószínűbben maradnak életben, mint a fiatalabb társaiké.
Kakasok, tyúkok viszonylatában azok a tyúkok, amelyek nagyobb fejdísszel rendelkeznek, többször részesülnek a nemi aktusban, és egy aktus alkalmával nagyobb mennyiségű sperma jut nekik. További részletek az alábbi írásban
.

"Egyelőre nem világos annak pontos oka, hogy miért részesítik előnyben a kakasok párzáskor a nagyobb tarajt. Cornwallis azonban azt gyanítja, hogy ez a testrész jelzi a tyúk termékenységét: a nagyobb tarajú tyúkok nagyobb tojást tojnak.
A taraj mérete időről időre változó lehet, ami valószínűleg összefügg a tyúkok hormonális egyensúlyával. Persze a kisebb tarajnak is megvan a maga előnye: „Nem csak a kakasok általi szexuális zaklatás mértékét csökkenti, de a ragadozóknak sem annyira feltűnők az ilyen tojók.”


A teljes cikk itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9220568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása