Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Nem csak az ásítás hanem a nevetés is ragadós

2007. január 05. 07:08 - Füredi Krisztián

Ha ásítást látunk, akkor hajlamosak vagyunk mi magunk is ásítani. Hasonlóképpen van ez a nevetéssel is. Emberek agyi tevékenységét vizsgálva azt találták, hogy ha valaki nevetést hall vagy lát, akkor azok az agyterületek aktivizálódnak, amelyek mosolyt vagy nevetést váltanak ki. Ilyen módon látszik az, hogy a pozitív érzelmek mintegy lemintázza az agyunk, és ez hatással van a mi érzéseinkre, viselkedésünkre is.

"Az eredmények azt igazolják, hogy az agy mintegy tükrözi mások érzelmeit. – A pozitív érzelmekkel, mint a nevetéssel vagy az éljenzéssel általában csoportos helyzetekben találkozunk – mondja Scott professzor –, akár ha a családdal együtt nézünk meg egy vígjátékot, akár a barátainkkal egy futballmeccset."

A teljes cikk itt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr926066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan legyünk boldogok? 2011.03.31. 21:41:53

Gondoltam, ezzel az apró témával indítom blogomat... Na jó, bevallom már most, hogy nem tudom a választ. Pedig ez az a kérdés, ami titkon mindannyiunkat a legjobban érdekel. Úgy tapasztaltam, aki másvalamit jelöl meg életcélként, a "célt" kic...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszter 2007.02.28. 14:09:16

Ez igaz. Aki kételkedne ebben az állításban, nézze meg ezt a linket:
www.youtube.com/watch?v=Z4Y4keqTV6w
1 perc után nem bírtuk abbahagyni a nevetést!
Nagyon jó a blogod egyébként, visszatérő látogató leszek!
Eszter
süti beállítások módosítása