Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Erekció és hiánya

2007. március 02. 07:08 - Füredi Krisztián

Az erekció a férfi nemi szerv (pénisz vagy hímvessző) merevedését jelenti. Ennek hiánya a szexuális együttlét legtöbb formáját lehetetlenné teszi.
Magyarországon a férfiak 47%-nak vannak különféle szexuális problémái. A merevedési zavar a férfiak 10%-át érinti, ez nagyságrendileg tehát 400.000 férfit jelent. A merevedési zavar előfordulási gyakorisága az életkor előrehaladtával egyre nő, leginkább az egyéb betegségek előfordulása miatt, így például a keringési zavarok, a szív és érrendszeri betegségek, vagy az elhízás következtében.
Érdekes adat, hogy a férfiak 83%-a minimálisan, vagy egyáltalán nem beszél a partnerével az ilyen jellegű problémáiról.
Érdemes odafigyelni az életmódra, amely jelentős hatással bír az erekcióra való képességre, illetve problémájára. Ilyen módon a dohányzás és az alkohol, a drogok, a stressz, a mozgásszegény életmód mind gyengítik a hímvessző merevedési képességét.
Az alábbi cikk az erekcióról, és az erekció zavaráról szól.


„A merevedési zavarra utaló első jeleknek a férfiak általában nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget. Amint azonban a probléma ismételten jelentkezik, számos félelem fogalmazódik meg a férfi agyban: Vajon a partnerem is észrevette a merevedési problémát? Megöregedtem? Hogyan elégítem ki a társam, ha rosszabbodni fog a helyzet? A köztudatban tévesen rögzült információ, hogy a merevedési zavar az öregség jele, vagy elsősorban korfüggő lenne. Természetesen az életkorral valóban együtt jár, hogy a hímvessző veszít a merevségéből, illetve hosszabb ingerlés szükséges a kellő merevség eléréséhez, de ez nem tekinthető funkciózavarnak.”





Szexualpszichológia lap
Pszichológia lap

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7539466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zavart 2007.04.02. 17:23:25

Mostanában sajnos sokszor előfordul a páromnál...sajnos az antidepresszáns hatására, amit a szorongására szed.
Nagyon remélem, hogy idővel ez elmúlik, nem magam miatt, hanem az ő érdekében, iszonyúan odavan a dologtól az önértékelése....:(
süti beállítások módosítása