Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

A megküzdés jellege a vallásosság különböző formáiban - Bakos-Kiss Enikő - Pszinapszis ajánló

2007. április 13. 07:11 - Füredi Krisztián

A megküzdés jellege a vallásosság különböző formáiban - Bakos-Kiss Enikő - 2007. április 15 vasárnap 9:30 - 10:00

Vallás és megküzdés A diák előadások között találtam egy rendkívül érdekes témát. A vallásosság és a megküzdés (coping) közötti kapcsolatról. Remélem, hogy a szerzőtől olvashatunk még erről a témáról sokmindent.

Az előadás leírása a Pszinapszis honlapjáról:

"Számos külföldi vizsgálat szerint a vallásosság, vallásgyakorlás jobb testi-lelki egészségi mutatókkal kapcsolható össze. E paraméterek szorosan összefüggenek a mindennapi stresszel és a nehéz élethelyzetekkel való megküzdés sikerességével. Kutatásunkban különböző vallási attitűdökhöz tartozó megküzdési módokat vizsgáltunk.
 
A vallásossággal pozitív együtt járást mutattak az együttműködő és ráhagyatkozó vallásos megküzdési módok, negatív a korreláció a problémacentrikus, a figyelemelterelés, az emóciófókuszú és emóciókiürítő megküzdési módokkal. Vajon mi a vallásos személyek sikeres megküzdésének a „titka”? Többek között erre is keressük a választ a vizsgálat ismertetésekor."

Pszinapszis 2007 honlapja
Pszichológia lap
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr4357942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berta Enikő 2008.04.12. 22:09:55

erről atémáról készítem az éretségi feladatomat társadalom ismeretböl.ha van valakinek érdemleges hozzászólása,szivesen fogadnám!

Veres Andrea 2008.04.26. 15:02:33

Veres Andrea vagzok es szocialpedagogiat tanulok. Iden allamvizsgazok es kutatasomban eppen azt vizsgalom, hogy a vallas protektiv tenyezo tud-e lenni a stresszel valo megkuzdesben.
Most igazabol egy keresem van. Orulnek, ha errol a kutatasrol tobbet olvashatnek, hasznos lenne szamomra, ha tudnam, hogy hol, mikor es kikkel vegeztek felmerest.

Elore is koszonom!
süti beállítások módosítása