Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Tudományos gondolatolvasás

2007. május 15. 07:08 - Füredi Krisztián

agyAz agyunk rendkívül összetett szerv. Nagyon sokat tudunk már az agyunk működéséről, de még bőven van ismeretlen, feltárni való. Kutatók most azt vizsgálták, hogy a szándék kimutatható-e, látszik-e a döntésünk az agy pillanatnyi állapotát vizsgálva. Konkrétan arra kérték a személyeket, hogy két számot amelyet mondanak nekik adjanak össze, vagy vonjanak ki egymásból. Mielőtt megmondták a személyeknek a számokat, arra kérték őket, hogy döntsék el előre, hogy össze fogják adni vagy pedig ki fogják vonni őket egymásból. Az agy vizsgálata alapján az esetek 70%-ban meg lehetett állapítani, hogy a személy hogy döntött.

„A tudósok azt remélik, hogy kísérleteik révén javítani lehet a számítógép által irányított protézisek működését. Az emberi agy és a számítógép kapcsolata jelentősen könnyíthet a lebénult személyek életén. A szó legszorosabb értelmében valóra válhat az, hogy a mozgásképtelen személyek a gondolat erejével mozgassanak egy monitoron egy kurzort”

A teljes cikk itt


Pszichológia lap
Kognitív lap
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr2474184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása