Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Bulimia

2006. szeptember 04. 06:12 - Füredi Krisztián

Egyre gyakrabban halljuk a bulimia és az anorexia kifejezést. Pontosan mit is jelent a bulimia? Mitől lesz valaki bulimiás? Melyek a tünetek? Hogyan lehet meggyógyulni? Többek között ezekre a kérdésre is választ ad alábbi írás.

"Korunk túlidealizált szépségeszményének köszönhetően egyre nő társadalmunk félelme a kövérségtől, és lassan népbetegséggé válnak az étkezési zavarok. Bár korábban is ismertek voltak már az étkezési rendellenességek, még soha nem öltöttek olyan kóros mértéket, mint napjainkban. A koplalással, nagymértékű fogyással, testképzavarral járó és gyakran halállal végződő anorexia nervosához hasonlóan a bulimia nervosa is igen súlyos betegség.
...
Rendszeres, titokban végrehajtott falási rohamok jellemzik a bulimiás beteg életvitelét. A falás után jelentkező erős bűntudatérzés és az elhízástól való félelem miatt ezeket a rohamokat általában koplalás, önhánytatás, illetve hashajtó vagy vízhajtó gyógyszerek mértéktelen fogyasztása követi. A bulimiás gyakran még a környezete előtt is sikeresen titkolja betegségét, és mivel azt nem kíséri szükségszerűen erőteljes hízás vagy fogyás, évek telhetnek el, mire fennállására fény derül..."

A teljes cikk itt: http://www.vital.hu/themes/bulimia.htm

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9714222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2006.09.06. 13:18:48

ja meg sztem ezt a napi posztolást sem kell erőltetni, nem a mennyiség a fontos

sigi70 2009.11.28. 22:34:49

Az onertekeles onbizalom tema szerintem egyszeru kerdes. Ha az elet poztiv visszacsatolast ad a gondolatainkrol,tetteinkrol akkor biztosan lesz helyes onbizalmunk. Ha nem akkor erdemes elgondolkozni valyon helyes e az onertekelesunk.
süti beállítások módosítása