Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

A depresszió és a gondolkodás sebességének összefüggése

2006. október 11. 07:06 - Füredi Krisztián

A depresszió egy lassult, komor, bezárkózott, szomorú, levert állapot. Hogy mi okozza, arról többféle elmélet is van. Néhány kutató arra gondolt, hogy a gondolkodás sebességének felgyorsításával a depresszió mértéke akár csökkenthető is lehet. Hipotézisüket egy kísérlettel vizsgálták meg, és érdekes eredményre jutottak. Ez olvasható az alábbi írásban.

"Az önkéntesek egyik csoportjával a szokásosnál kétszer gyorsabb, a másikkal a normálisnál jóval lassabb tempóban olvastattak lehangoló jelentéseket, illetve vidám, lelkes állításokat. Utána közérzetüket, lelkiállapotukat egy kérdőíven minősítették bevett vizsgálati módszerek alapján és kiderült: a gyorsan olvasók akkor is "boldogabbnak, frissebbnek, kreatívabbnak, csodálatosabbnak" érezték magukat, amikor csupa lehangoló szöveget láttak."

A teljes cikk itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7415826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása