Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Down-kór

2006. november 04. 11:52 - Füredi Krisztián

A down-kór egy kromoszóma rendellenesség okán létrejövő betegség vagy tünetegyüttes. Ennek jellegzetességei egyértelműen meglátszanak a személy arcán. Hasonló módon belső szervi elváltozásokat is okoz. Mozgásuk is eltér az átlagostól, illetve szellemi fejlődésük is mérsékeltebb. Megfelelő környezetben teljes életet tudnak élni, amely természetesen sok szempontból különbözik az átlagos emberek életétől.
Erről szól az alábbi írás.

"Már az újszülöttön észlelhetők a jellegzetes tünetek: a szem belső zugában látható ún. mongolredő, mely ferde vágású jelleget ad a szemnek. (Távol-keleti népcsoportoknál ez a mongolredő minden egyénnél megfigyelhető.) A lapos, széles orrgyök következtében egymástól távol álló szemek, nagyobb, a szájból kissé kilógó nyelv, a kézen ún. négyujjbarázda, rövid ujjak, a kisujj enyhe görbülete – ezek együttesen felvetik a Down-kór gyanúját. Biztosat azonban csak a kromoszómavizsgálat mondhat."


A teljes cikk itt
Szólj hozzá!
Címkék: genetika

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr2717211

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Download site 2019.04.13. 23:21:32

Downloading Win8crack.zip. That BEYOND Hace Relaxed version Senior hace mission - django upload filename

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása