Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Metabolikus szindróma

2006. november 09. 07:08 - Füredi Krisztián

Metabolikus szindrómának azt nevezik, amikor több kockázati tényező együtt jár, így a magas vérzsír szint, az elhízás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Mindezek leginkább az életmódra vezethetők vissza, ami azt jelenti, hogy módunkban áll tenni mindezek ellen. Sajnos nem csak a felnőttek vannak veszélyeztetve, hanem  gyerekek is. Ám gyerekek esetében természetesen nem, vagy nem csak ő felelősségük jelentős, hanem a szüleiké is. A metabolikus szindrómáról és a gyerekekről szól az alábbi írás.

"Az elhízást sokan nem tekintik betegségnek, csak esztétikai problémának, azonban a plusz teher viselése olyan többletmunkát okoz a szervezetnek, amelynek előbb-utóbb következményei lesznek. Az elhízás ellen a leghatékonyabb fegyver a megfelelő diéta mellett végzett testmozgás – melynek mértéke a metabolikus szindróma többi tényezőjére is komoly hatással van, egy iráni kutatás szerint a gyerekeknél is."

A teljes cikk itt
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7817414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slimemold 2006.11.09. 07:26:57

Nem ehhez a posthoz kapcsolódik, de általános panaszláda nincs. Kedves Krisztián, szívesen olvasnék az amotivációs szindrómáról. Ez ugye az a tünetcsoport, amit általában kemény marihuána-fogyasztóknál figyelnek meg. Passzivitás, munkaképtelenség, szülőkön élősködés. A Wikipediát elolvastam, és más forrásokat is, de nem tudom, hol tart most a kutatása.
süti beállítások módosítása