Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Miért mondják az anyák, hogy az apára hasonlít a gyerek?

2006. november 15. 07:08 - Füredi Krisztián

Az evolúciós pszichológia választ a sok kérdésre, bár sokszor alapvetően más ez a válasz, mint amit először gondolnánk. Biztosan sokszor hallottuk már, hogy egy kismama úgy látja, hogy a csecsemője rendkívül hasonlít az apjára, és ezt ki is fejezi az apa felé. A kérdés, hogy miért látja ezt így, és miért jelzi ezt az apának. Az evolúciós pszichológia válasza erre az, hogy azok az apák, akire hasonlít a csecsemőjük, sokkal nagyobb mértékben gondoskodnak a gyerekükről, és sokkal több támogatást nyújtanak az anyának a gyerek gondozásában. Erről ír az alábbi cikk.

"Az Evolution and Human Behaviour (Evolúció és Emberi viselkedés) című szaklapban publikált kutatás szerint ha egy férfi saját magát látja a csecsemőben, az felkelti benne az apai érzéseket és sokkal készségesebben segíti az anyát a gyerekkel kapcsolatos teendőkben."

A teljes cikk itt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr1717739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása