Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Pszichológiai segítség a rákosoknak

2007. február 19. 07:32 - Füredi Krisztián

A Szent László korházban ingyenes pszichológia tréningen vehetnek részt a rákos betegek. Többek között feldolgozatlan konfliktusaik megoldásában, félelmeik, feszültségeik feldolgozásában segít számukra a tréning.
A kutatások alapján hosszabb ideig élnek azok a rákos betegek, akik megfelelő csoportban foglalkozni tudnak a betegségük okozta nehézségekkel.
Az említett csoportról szól az alábbi írás.


"A betegséggel való szembesülés gyakran okoz lelki traumát. A szorongás és a feszültség azok életét is megkeserítheti, akik egy sikeres terápia után immár a gyógyulás útjára léptek. Ahogyan fejlődik az orvostudomány, s egyre modernebb terápiák állnak rendelkezésre, úgy nő azoknak a száma is, akiknek meg kell tanulniuk hosszú éveken, esetleg évtizedeken keresztül együtt élniük betegségükkel – fogalmaz Rohánszky Magdolna, a Szent László Kórház onkológiai osztályának pszichológusa, az ingyenes tréninget meghirdető Tűzmadár Alapítvány kuratóriumának elnöke."


http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=92&cid=82952
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9637858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor · http://befree.shp.hu 2007.02.20. 22:48:47

2 szó: Brandon Bays
süti beállítások módosítása