Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Gyerekek fejlődése és a táplálkozás minősége, mennyisége

2007. február 23. 07:05 - Füredi Krisztián

Gyerekeink testi fejlődése nagyrészt genetikailag meghatározott, ám emellett jelentős módon van ráhatásunk nekünk is. Az egyik legfontosabb amire érdemes odafigyelni, az a táplálkozás. Mind a minőségi, mind pedig a mennyiségi szempont igen fontos a szervezet fejlődése szempontjából. Kutatások bizonyították, hogy csupán a táplálék mennyisége is jelentős hatással lehet a személy testmagasságára. (Mármint a gyerek táplálkozása a későbbi testmagasságára). Ezen felül a táplálék minősége is igen sok területet érint, amelyek jelentősen befolyásolják a személy későbbi testi állapotát.
Az alábbi honlapon információkat olvashatunk arról, hogy mire érdemes odafigyelni a gyerekek étkezésével kapcsolatban.


„A napi négy-ötszöri étkezés az ideális, a szükséges táplálékmennyiséget arányosan kell elosztani. Kiadósabb reggeli és ebéd után könnyebb vacsora ajánlott, hiszen estére a zsírok lebontása lassul a szervezetben, a fizikai aktivitás is kisebb, ezért az elfogyasztott ételből több épül be a szervezetbe.”

Az említett honlap itt
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr6139156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s'more 2007.06.01. 21:10:03

tudod a baj a sulibakerüléstől van...

Ne tudd meg miket kapnak még ,ha jó is a konyha...

Abba a spéci Suliba meg nem mindenki adja ,ahol erre figyelnek..

üdv
süti beállítások módosítása