Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Televíziós telefonálós játékok félrevezető tájékoztatása

2007. március 31. 07:08 - Füredi Krisztián

Egy korábbi postban írtam arról, hogy véleményem szerint játékfüggőségre motivál az Rtl Klub egy riportműsora. Ezzel kapcsolatban találtam egy hírt, amely szerint Nagy-Britanniában vizsgálják azt, hogy mennyire törvényes és mennyire etikus az, hogy a televíziós társaságok félrevezető módon tájékoztatják a nézőiket a betelefonálós, emelt díjas játékokkal kapcsolatban.

"Az azonnali nyerési lehetőséggel kecsegtető kvízműsorok évente 150 millió fontos (csaknem 60 milliárd forintos) üzletet jelentenek a brit kereskedelmi televízióknak. A londoni parlament alsóházának összpárti médiabizottsága azonban elszánta magát arra, hogy betekintsen a sokak szerint "pénzverdének" használt programok díszletei mögé. A The Daily Telegraph híradása szerint a képviselők annyit már meg is állapítottak, hogy a tévétársaságok félrevezetik a nézőket a készpénznyerési esélyeket illetően."


A teljes cikk itt
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr8052462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása