Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Munkahelyi stressz és elbocsátás

2007. január 28. 07:04 - Füredi Krisztián

Egy kutató arra a megállapításra jutott, hogy az elbocsátás nem csak azok számára rendkívül stresszes helyzet, akit elbocsátanak, hanem azok számára is, akik továbbra is a helyükön maradnak, de a környezetükben elbocsátanak valakit. Erre a megállapításra annak alapján jutottak, hogy megvizsgálták a közalkalmazottak által fogyasztott szorongásoldók forgalmát, és azt tapasztalták, hogy ugyan vezet a fogyasztás azok körében, akiket elbocsátottak a munkahelyükről, ám közvetlenül őutánuk azok jönnek, akik átéltek a környezetükben elbocsátást.

"A vizsgálatot Finnországban folytatták le 1994-2000 között, mintegy 27 ezer közalkalmazottnál, felmérték az antidepresszánsok, szorongáscsökkentők és altatók szedési szokásait. A legtöbb gyógyszert a munkájukat elvesztők igényelték, de őket követték azok, akik olyan munkahelyen dolgoztak, ahol elbocsátások voltak. Ez a megállapítás fokozottan áll a nőkre. "

A teljes cikk itt
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5231306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2007.01.28. 10:55:58

"Egy kutató arra a megállapításra jutott, hogy az elbocsátás nem csak azok számára rendkívül stresszes helyzet, akit elbocsátanak, hanem azok számára is, akik továbbra is a helyükön maradnak"
józan paraszti ésszel felfogható, természetes dolgok felfedezése kutatók által, lol, és még pénzt is kapott érte.. mikor jön, hogy "kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a jókedvű emberek többet nevetnek" stb.. az ilyen kutatókat kéne elbocsátani jól. :)

s'more 2007.06.01. 21:16:45

szerintem ,ha dög kétszínű koll. vesznek körül még jó is ,ha kirúgatod magad ,ha nincs erőd váltani ,mert mondjuk a munkád meg a céget szereted ,ahol dolgozol..

ott nincs semmi stresz csak öröm és felszabadultság..



süti beállítások módosítása