Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Videójátéktól javul a rákkal való megküzdés képesége?

2007. február 15. 07:08 - Füredi Krisztián

Bármennyire is meglepő és hihetetlen, de a címben megfogalmazott állítás valóban igaz. No persze nem akármelyik számítógépes játékra igaz ez, hanem egy speciális, erre a célra kifejlesztett játékra amely a Re-mission névre hallgat.
A játék egy rákos beteg szervezetében játszódik, a cél a rákos sejtek elpusztítása, és a küzdelem a bakteriális fertőzések és a gyógyszer mellékhatások ellen. A játék mindenképpen növeli a játékosok informáltságát a rákkal kapcsolatban, illetve a hatások közé tartozik az is, hogy a játékot játszó betegek jobban reagálnak a kezelésekre.
Nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy a játéktól a rákos betegek meggyógyulnak, hanem arról, hogy ennek nyomán informáltabbak lesznek, és kimutathatóan jobban reagálnak a kezelésekre.


"A Re-Mission című játékot használó rákos betegek életminősége, önbizalma és tudásmennyisége a betegségükről szignifikánsan növekszik. Emellett a kontroll csoporthoz képest vérükben a kemoterápiás szernek magasabb szintje mérhető és jobb antibiotikum érzékenységet mutatnak, azaz sikeresebben tudnak alkalmazkodni a terápia nehézségeihez."

Meskó Bertalan teljes cikke itt olvasható
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr8236313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása