Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

Mentsük meg a férfiakat mozgalom

2007. június 23. 11:00 - Füredi Krisztián

stresszEgy új kezdeményezésre leltem a neten, a Mentsük meg a férfiakat mozgalomra.
A célt a leginkább a honlapon lévő meghatározás írja le:


"Kutatások bizonyítják, hogy 1960. és 2005. között a 40-69 éves magyar férfiak halálozása 55%-kal emelkedett! Míg térségünkben az 1960-as években viszonylag jók voltak az egészségi mutatók, addig ma a középkorú férfiak halálozása magasabb, mint az 1930-as években volt!
Annak a valószínűsége, hogy egy férfi hazánkban túléli a 65. életévét, ma csupán 59%. Ez az arány Ausztriában 80%. A középkorú nők idő előtti halálozása is háromszor magasabb, mint az európai átlag.
Mit tehetünk ezeknek a tragikus jelenségeknek a megváltoztatására?
A régiónkban tapasztalható egészségi krízis hátterében a krónikus stressz és az azzal való megbirkózási készségek elégtelensége található. Míg az objektív mutatók (gének, életkor, nem) hatásait igen nehéz befolyásolni, a stresszel való megbirkózás készsége erősíthető. A férfiak és nők egészsége nem választható el egymástól, a nők számára a viszonylag hosszabb életévek minőségét jelentősen javítaná egy ilyen mozgalomban való részvétel. Ha változtatni szeretnénk a világon, amiben élünk, akkor most kell tennünk valamit, hogy 10-20 év múlva érezhető legyen a változás!"

Mentsük meg a férfiakat mozgalom honlapja
33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr33103324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2007.06.23. 17:16:48

és miért csak a férfiakat?...

meg hogyan.. az oldalon csak cikkgyűjtemények vannak. kétlem, hogy bármi eredménye lesz.

egyetemen tanulok dolgokat 2007.06.25. 14:34:55

Nőket a hormon védi, evvel a férfiakat is meg lehetne menteni, nem?
höhö
A nőket az védi a szív és érrendszeri bajoktól a manopauzáig, ami a férfiakat nem védi. Legalábbis az egyetemen ezt tanultam.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.25. 19:57:13

teodora: Ajánlom figyelmedbe az idézet utolsó mondatát.

tetrahid · http://tetrahid.blog.hu 2007.06.25. 20:44:50

Nem kapcsolódik szervesen ide, de az megvan, hogy egy nők dohányzása elleni kampány (ELÉG) is most indult, és abban van egy furcsa arány:

minden 3. nő dohányzik
minden 5. nő terhessége alatt NAPONTA rágyújt

+

(ez már nem volt ott említve) kiugrónak magas a térségben a koraszülöttek aránya.

Minden 5. nő dohányzik terhesség alatt. Ízlelgessétek ezt az arányt...

s'more 2007.06.25. 22:23:50

Szeretem a pasikat ,de ha férfiként viselkednének szegények nagy részét nem kéne korosodó kedves nőknek védeni őket. Akik anyapótló ---meg társpótló--- meg jobb ötletük nincs? Milyen pasi az akinek nő kell, hogy megvédje???


A nőket meg védje a nőtanács???(-:

sorin 2007.06.26. 02:08:46

Nőmozgalom, férfimozgalom...mi lenne, ha nem ideologizálnák az emberek agyon a nemeket...? Az lenne csak a nagyszerű férfi-, és nővédelem! Ha a pasasok mernének macsózás vagy középkori elvek helyett férfiak lenni, a nők pedig úgy nők, hogy az nem hiányosság, hanem valamilyenség legyen. Mnodjuk, ha ez ilyen egyszerű lenne, már rég kialakult volna ez az egyensúly.
Az agyonideologizálás legártatlanabb elemei az okosságot finoman adagoló, gondolkodó embereket is megetető újságcikkek bizonyos lapokban (főleg az ilyen Kiskegyed féle sodrófatündér-lapokban). Ezek a cikkecskék azt taglalják különféle variációban, hogy férfi és nő soha nem értheti meg egymást, mert mintha külön bolygó lennének, más nyelvet beszélnek, másképp működnek és egyáltalán. És ez kötelezően így van, aki mást tapasztal, az nem mond igazat, aszexuális, vagy píszí. Ezt sulykolni felér egy stresszterápiával.

teodora 2007.06.26. 09:38:36

egyetértek az utolsó kettővel, nekem is hetekig tartó lelki sérülést okoznak ezek a női magazinok, haha. a stressz meg a sok negatívum stb ugyanúgy érinti mindkét nemet, és csak azért mert a nőket x hormon megvédi y veszéltől, még más módon bele tudnak betegedni. hülyén van megfogalmazva a mozgalom címe, az egész olyan unatkozó háziasszonyok klubja, egy "igazi" férfi ebben hogy vesz részt? vagy a feleség közli a másnapi ebédnél, hogy nincsen csülök mókuskám ezentúl ezeket a magvakat eszed almával, mert megmentünk - az meg majd néz bociszemekkel?

teodora 2007.06.26. 09:42:12

tetra: a nődohányzás elleni kampány, na aztán csúcs szexista. borzalom.

mindenki mentse meg magát, egészségügyi kérdésekben meg legyen kellő tájékoztatás, mittomén egy tanévnyi anyag iskolában, aztán helló

egyetemen tanulok dolgokat 2007.06.26. 12:43:44

A középkori macsó pasik, mindennek nevezhetőek, csak férfiaknak nem. És az a kényszerképzetük, hogy minél több nőt kell megdugniuk, mert a dugás mennyiségétől férfiak a férfiak, és ezt a biológia is megmagyarázza szerintük. A Kiskegyed férfi változatai meg ezt sulykolják.

s'more 2007.06.28. 21:35:54

Ki mondta ,hogy attól macsó a macsó ami a középkorban?

Én határozott kiegyensúlyozott nem nők védelme mögé bújó kedves és figyelmes pasikról beszélek.Vannak azért szép számmal bármit is mondanak a frusztrált nők.

Szerintem az igazi pasi megvédi magát és nincs erre a nevetséges szervezetre igénye ,mert van annyira határozott és okos , hogy saját dolgait intézi.

Férfiak szerintetek?

Julcsi 2007.06.29. 04:15:05

Szerintem nem jo a megfogalmazas....Ami igaz, tenyleg gond van a mai ferfiakkal, de ebbe mi Anyak is hibasak vagyunk!? Hogy neveltuk Oket??? A MAI VILAGBAN NINCS OLYAN ELES HATAR FERFI ES NO KOZOTT!Hogy kevesbe tudnak alkalmazkodni a valtozo vilagunkhoz es meg a regmult szelleme szerint szeretnenek elni...A ferfi mar reg nem csaladfentarto, sokszor a no tobbet keres, tobbet dolgozik....Apu meg varja ,Anyu otthon faradhatatlan legyen, kiszolgalja! A ferfiak, sokszor a szex-ben akarjak bizonyitani a ferfiassagukat...hoditani, begyujteni, amit az osztonuk sug...Sorolhatnam tovabb! De ne Oket szapuljuk, az igazsag az, hogy az egesz tarsadalmunk beteg! Beteg az egeszsegugy...es betegekaz emberek,,betegsegbe menekulunk, a megoldatlan gondjaink elol! Az egesz valtoztatasahoz egy gondolkodasmod-valtasra van szukseg!!!Alkalmazkodni kell megtanulni a rohano vilagunkhoz, mert ha nem elvesztunk!!!

Kosák József 2007.06.29. 09:25:29

Nincs a zsebemben a bölcsek köve. Még csak okos tanácsokat sem tudok adni, csak reményt. 77 éves vagyok. Megéltem, s tapasztaltam sok mindent. Kicsit felűlről nézem az eseményeket, de nem közömbösen, hiszen vannak unokáim. Az emberiség, már sokszór volt krízis helyzetben. Sokszór hirdették már a világ végét. Az Ember, kíváncsi, kísérletező, mindent kipróbáló fajta. Ezért jutottunk idáig. Hogy most, jó irányba haladunk? Majd meglátjuk. A jövő jóslásához feltétlenűl ismerni kell a multat. Volt már szigor, (Spárta) és lazaság (Sodoma és Gomora) Túl éltük. De kezdjük az alapoknál. Én személy szerint nem hiszek az evolucióban. Azért fel teszem a kérdést, "mi végre vagyunk a világon" Ez, és sok minden más minden nép fejében megfordúlt, még akkor is ha más kontinensen éltek, s nem is tudtak egymásról. Az egyszerű ember, aki ki volt téve az időjárás viszontagságainan, a jégeső, a szárazság ellen nem tudott tenni semmit, az valmi Isteneket kreált magának, mert mást nem tehetett. A vének, akik sokmindent tapasztaltak, vallási köntösbe burkoltak, olyasmiket, ami az emberek számára hasznos, de egyébként nem tenné meg. Pl. A közel keleten a borsoka féreggel fertözött hús evésének a tilalmát. Indiában, ahol az időjárás olyan, hogy egész évben lehet az utcán aludni, rituális fürdéssel kényszeritették az embereket a tisztálkodásra. Szóval, nálunk a Biblia válasza a kérdésre, Imád az Istent, s szeresd felebarátaidat. Na meg a tiz parancsolat. Rendben is lenne, hiszen a világi törvényekkel egybe cseng. Csak, hogy az ember mint említettem, kíváncsi. Különben is vannak genetikailag kodolt programok. Az állatvilágban, mire jön a tél, addigra az utódnak életképesnek kell lennie.Inne kell vissza számítani ezt a fejlödési idöt, a vemhességet, és megkapjuk azt a kis időszakot, amikor a a nöstényt teherbe kell ejteni. Sem előbb, sem utobb. Náluk, ezt az időszakot üzekedésnek, párzási időnek hívjuk. Na de az ember? Ő megoldotta, legyen bármilyen az idő, az utód, biztonságban lesz. Tehát nincsen üzekedési időre,hanem, bármikor. Meg is teszi. Inkább annak a régi ösztönnek tessz eleget, hogy mennél több nősténybe helyezze el magvait. Ez helyes volt, amikor még nagy volt a halandóság. A Nő, a legerősebb férfít választotta, a Férfi, meg a legszebb nőt. A Nő szempontjából az erős férfi védelmet biztosított, s ezzel a faj nemesedését szolgálta. Ma, a gazdag férfi a kiválasztott,s ezzel inkább satnyúl a faj. Azért, ez is megoldódik, mert a régi hormonok dolgoznak, s aki gazdag, az már lehet, hpogy öregecske, és nem igen tud eleget tenni, de vannak "bedolgozok". A faj, mégis csak nemesedik? Higgyétek el, jól kivan ez találva. Aki ezt valamikor beprogramozta, nagyon okos volt. Saját magát szabályozza a rendszer. Csak ki kel várni. Addig, meg kísérletezzetek.

bencze tbor · http://emociok.hu 2007.06.30. 13:58:21

amit tudok, a fiókak ügyében, az: - ötven éven belül, a civilizált országokban, valószínű erős nyomozással vagy fejlődő országokból származó importból lehet majd csak NEMZŐKÉPES pacákhoz jutni. OKOK: - elmúlt 20 évben felére, az elmúlt évszázadban 1/5-ére (100-ról 20 millcsire) redukálódott a fickók átlagos ivarsejt termelő képessége. - USA-ban mostanság tűnt fel a kutatóknak, hogy csökken a fiúkbabák születési száma. - feltételezett okok: mindennemű környezet, szennyezés. - pl. van egy műanyaglágyító anyagcsoport, úgynevezett vtalátok, amik bizony génmutációt megvalósító mérgezést produkálnak, méghozzá az ivarszervi öröklődében. - aztán a bagóról meg a piáról inkább jobb, ha nem is szólok, úgyis csak körbeutálna itt, valamelyik szenvedélytábor (talán csak annyit, hogy "ezek" hatása hatványozottan brutálisabb!)

teodora 2007.06.30. 14:15:07

tipikus világvégeduma...
1ml ondóban 20millió sperma van, abból a nagyon lecsökkent ötödéből, ami szegény apokaliptikus pacákban megmarad, még kijön pár kisvárosnyi.
a másik, hogy a negatív folyamatokkal együtt ugyanilyen gyors ütemben fejlődnek a megoldások is.
és legalább azok, akik nem tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, nem szaporodnak.

bencze tbor · http://emociok.hu 2007.06.30. 14:30:32

- az úgynevezett "megváltozott körülményekhez" senki sem tud alkalmazkodni. még a teherbírő nőcik sem. csak náluk a nemzőképtelenség nehézségei, inkább ellenállóképesség függő. (úgymint: ivarszervi nyavalyák) - ajánlom teodora figyelmébe, Darvas Béla - Virágot Oikosznak c. alapművet. - abban persze tökéletes az értesülés, hogy a "dokik" akár egyetlen férfi+nőci ivarsejtből is képesek lehetnek utódot GYÁRTANI, viszont hová lesz a természetes kiválasztódás? a genetikai sokféleség, variációinak örökítése. - tudni érdemes, hogy minden művi beavatkozás silányítja, degenerálja az örökítő anyagot. - pl. a lombíkbakáknak köztudomásúan érzékenyebb az immunrendszerük. - aki pedig megelégszik egy KLÓN embertípussal is, hát? készüljön a legrosszabbra!

teodora 2007.06.30. 14:52:43

Hát pedig én úgy látom, hogy óriási különbségek vannak az emberek közt a téren, hogy ki mennyire érzékeny a környezeti hatásokra. Van, akinek egyszer megcsörren a mobilja, és agyrákot kap.. Vagy migrént a mikrótól. Az ilyenek aztán elég hangosak is. Aki viszont csak jól megmelegítette a tegnapi töltöttkáposztát, az nyilván nem fog könyvet írni a témáról. Egy környezeti változáshoz való alkalmazkodásnak (evolúció?) természetes velejárója, hogy tömegek pusztulnak bele. Hosszútávon így vagy úgy, meg fog oldódni.

bencze tbike · http://emociok.hu 2007.06.30. 16:55:59

teodora ezer bocs'! - a biológiailag természetes evolúció, olyan távol áll a technokrata embergazdaság, vakon szuicid elmebajától, mint az illatosan virágzó tavaszi rét / az atombomba robbantásokkal "holdbéli tájjá varázsolt" 'természettől'. - Egy példa, amit több ezer oldalnyi, tudományosan publikált dokumentáció gyűjteménnyel lehet igazolni. (Ez persze önmagában még nem jelenti azt, hogy a gazda…g…ság-politikusok is rögvest meghatódnak vagy elgondolkodnak rajta.) - Akadémiai szintű biológiai és orvostudományi kutatásokkal bizonyított az a tény, hogy a földi életet - beleértve bennünket is - terhelő mindenféle toxikus anyagoknak, génmutációt és génkárosodást okozó következményei vannak. Tehát, a SOKSZÁZMILLIÓ éves természeti tudás gazdagságát hordozó DNS-ünket, talán 150-200 éve, olyan körülmények közé kényszerítjük, amelyek minden újabb embernemzedékben halmozódó és öröklődő géndegenerációt okoznak. Hosszadalmasan sorolt adatok, és várható következmények humánbiológiai kutatási eredményekkel való bemutatása helyett, csak egyetlen dolog iránt érdeklődöm: - tessék mondani, ha Ön megszületne egy olyan emberi közösségbe (mondjuk 50 év múlva), ahol az embertársaival együtt önmaga is, a populáció azon 35%-ához tartozik, akik nemzőképtelenek, továbbá ahhoz a 65%-hoz is tartozik, akiknek születésüktől fogva valamilyen életet veszélyeztető testi betegséggel kell együtt élniük, és még abban a 85%-ban is benne van, akik idegrendszeri fejlődési rendellenességük miatt, különleges szakmai felkészültségű gyermekkori fejlesztésre, és/vagy még egész életen át tartó gyógyszeres kezelésre is rászorulnak ahhoz, hogy "normális életet élhessenek" (?) - …és persze ilyen társadalmi terheltség mellet, nem sok esélye volna arra, hogy az "…" ehhez szükséges szociális és egészségügyi segítséget megkaphatja - …akkor ugyan mennyire örvendezne mai szemmel? - Mennyire borulna virágba a szíve, ha tudná azt, hogy a nagypapája születésének idejében, úgy 50 évvel korábban (tehát ma), a tudomány és a politika irányítói pontosan tudták azt, milyenné teszik a dédunokáik életkilátásait; amiben majd "élni" (agonizálni) kényszerülnek? - Ez itt egy tényszerű kutatással kimutatott, jelenlegi tendenciákból számított, KEDVEZŐ jövőmodell!

teodora 2007.06.30. 18:12:30

ez ilyen populista szöveg, ráadásul nem válasz az észérveimre (pl. eltérő érzékenység)
örvendezésről szó sincs, csak azt gondolom, hogy a körülményekhez - legyenek azok bármilyen okból - is lehet alkalmazkodni, hosszútávon. szerencsés esetben a kevesebb, életképes egyed marad meg, bár ma már ez társadalmi faktorokból is áll. vissza nem fogunk menni a természetbe, nem lesz a nagyvárosok helyén biotehenészet, úgyhogy az ilyen apokaliptikus nyafogás nem vezet sehová. az meg, hogy mennyire leszünk 50 év múlva fittek és ropogósak, tökmindegy, mert pl. a régi emberek, akik a természet lágy ölén élték a biolájfot, egy lyukas fogba bele tudtak halni, és nem érték meg a 30-at sem a szuperdns-ükkel. Most meg az a téma, hogy jaj szegény 70 éves bácsinak csak viagrával megy. Melyik is a jobb? Vannak persze dolgok, amikre figyelni kell, és hajrá egészséges élet, de túlzott ez a hiszti, ami a témában megy állandóan - tisztára, mint a jehovások, akiknél mindig épp most jön a világvége, de most már tutira. Ez így megy mióta világ a világ, alap lelki igény egyes embereknél, hogy mindent sötéten lássanak, és ennek mentén találják meg az identitásukat, de én ezt nagyon egysíkúnak látom.

beni tbike · http://emociok.hu 2007.07.01. 16:59:48

- Ó teo! ha észrevetted, ha nem... én egyszer sem minősítettelek!!! - kérdezni merészeltem csupán! - akkor hol is a populizmusom? - "(pl. eltérő érzékenység)", no igen! hát az ember, már csak ilyen biológiás természetű, hogy nem egykaptafa. - "szerencsés esetben a kevesebb, életképes egyed marad meg". Ki is beszél itten apokaliptikus pusztulásról???! - én azt mertem köztudoMásolni..., hogy biza NEM lesz kihalás! Hanem lesz 20-30% életképes és 70-80% életképtelen populálálá... Osztán tessék erre élhető közösségi létet kitalálni! S2ép feladat! Nem? - ...és bocsáss! De bizony én kitartóan hívője vagyok a földi Élet Természeti világának!!! Minden ellenkező HÍRESZTELÉSED ellenére. Mert erről szól S2ívből S2eretett munkálkodásom. Nem a semmittevésről, nem a világvégevárós láblógatásról, és legkevésbé a "24" órás netelésről. - Így hát el is megyek is egy csodás, 2-3 órás túrára, csak hogy óvjam férfiúi képességeimet.

teo 2007.07.01. 17:10:45

kellemes túrázást

Kilences 2007.07.01. 17:22:41

Sokszor egészen ellentmondásosan gondolkodnak a lányok rólunk. Itt van pl. egy nagy dilemma: macsóság vagy érzékenység? Szerintem mindkettő megvan bennünk, fiúkban.
Ha macsóként közeledünk, majd megmutatjuk, hogy érzékenyek is szeretünk lenni, akkor a "mulya, teszetosza, töketlen tökfilkó, lúzer" kategóriákba kerülünk.
Ha az érzékenységünkkel hódítjuk meg a lányt, akkor pedig a "perverz férfisoviniszta disznó" kategóriát kapjuk.
A középutat, azaz a kettő keverékét alkalmazó hímegyedek pedig bekerülnek a "fura csodabogár" visszataszító kategóriába. :-)
Bocs a szélsőségekért, de így elég szemléletes :-)

teodora 2007.07.01. 17:34:58

szerintem nincs olyan nagy ellentét a macsóság, férfiasság vagy érzékenység közt, csak a sablonos nézetek szerint az erő=bunkóság. Férfiasságnak én inkább a határozottságot, nyugalmat, emberi tartást tartom, hogy valakinek van véleménye, tudja, mit akar, és van ÖNBIZALMA, mert pont, hogy utóbbi engedi meg, hogy érzékeny és flexibilis legyen, mert nem kell görcsösen bizonyítani, erőszakoskodni, kakaskodni. na, ilyen kevés van :)

Kovács János 2007.07.02. 00:00:14

Elgondolkotató:
Néhány napja olvastam, KORMÁNYUNK felemelni készül a nyugdíj korhatárt - ujból.?! Nem érdekes ?

s'more 2007.07.13. 17:10:59

Vándorcigány kedves! szerintem a nörmális nők ezt szeretik amit itt leírtél. Az a pasi ,aki ezt jól csinálja nagyon népszerű a nők körében ,de nem is kell neki anyuci pótló ögye klubbok védelme!!!!

virradat 2007.09.15. 22:50:11

Az okoskodás ezügyben teljesen fölösleges.Ha a férfi szeret egy nőt maradéktalanúl birtokolni akarja.Ha a nő szeret odadja magát.Legyen bármilyen a társadalom,ez mindig így volt és így is lesz.

virradat 2007.09.19. 13:40:23

erősítő szentenciák férfiaknak:"(...)nem remél,és a legjobbat nem mástól várja-hanem birtokolja,és bátran a kezében tartja,harcba száll érte az egész világgal,ha el akarják rabolni tőle(...)"

Vagy:"lényének állandó feszültsége,a fáradhatatlan,befelé forduló tekintet(...)aztán a hallgatás és a szűkszavúság:mindez a legszigorúbb bátorság ismertetőjegye(...csöndes,önmagával is beérő lény az általános szolgság közepette,aki kifelé védi önagát,és állandóaan a legnagyobb bátorság állapotában él."
Ilyen embereken jobb, ha nem akarunk segíteni!:-)De hol vannak ilyenek?

Szkaresz 2008.02.09. 18:44:06

Ősi indiai módszer: férj meghal, asszonyt mellé temetni.

artiscientocracy · http://www.t-mobile.hu 2008.05.05. 15:42:54

"tipikus világvégeduma...
1ml ondóban 20millió sperma van, abból a nagyon lecsökkent ötödéből, ami szegény apokaliptikus pacákban megmarad, még kijön pár kisvárosnyi" TEODORA

A sperma mennyisége és minősége KÉT KÜLÖNBÖZŐ kategória.

"ez ilyen populista szöveg, ráadásul nem válasz az észérveimre (pl. eltérő érzékenység" TEODORA ripost-ja BENCZE TBIKE-nak.

TEO TE-MOST fölkaptad a naftalin-szulfanátos vizet!

TBIKE válasza nem populista szöveg, hanem tudomány-filozófiai fogalmak szerint ERŐS ÉRV, "FORTISSIMO-MARTELLATO" ARGUMENTUM!

TBIKE tényszerűen kimutatható GÉN-DEGENERÁCIÓRÓL írt, amihez képest az "egyéni érzékenység" érve kevésbé fajsúlyos érv. Itt az emberi faj kollektív HUMÁN GENOM-járól van szó! A mitokondriális DNS analízisek alapján összesen nem több, mint hetes darab jól megkülönbözethető "ősanya" humán genomról.(Brian Sykes). Többmillió éves evolúciós munka eredményéről. Ilyen agyon-kemikalizált környezeti hatásokhoz hasonló, már magát az ősanya HUMÁN GENOM-ot érintően DNS degeneratív "kísérletnek" még nem volt kitéve az emberi faj az utóbbi egy-két millió évben. "Adolf Eichmann" kísérletezik rajtunk, és egyszerre vagyunk aktív és passzív módon részesei a kísérletnek! (Jawohl!)

EZ NEM HIPER-SZENZIBILISEK ÓKONZERVATÍV-PROTEKCIONISTA ATTITŰDJE!!!

Az EMBERI ÉLET bionóm-vitonóm, homonóm-antroponóm alapjait veszélyeztető kemikáliákhoz való alkalmazkodás avagy alkalmazkodás képtelenség nem "egyéni érzékenység" kérdése.

Bár abban igazad lehet, hogy "procaryoták"-ként avagy "eucaryoták"-ként lebegve valami új "ősóceánban" voltaképpen átvészelhetjük az egész kemotokratikus diktatúrát.

VITAKULTÚRA:
Természetesen a viták hevében hajlamosak vagyunk önnön érvünket a legmagasabb igényszintűnek látni és láttatni, mert önértéktudatunk szempontjából kellemetlen, kényelmetlen, sőt kínos lehet szembesülni azzal, hogy akár korszakváltó minőségszintű lemaradásban vagyunk az adott történelmi kor - vágyaink és félelmeink világától független - "autonóm-adekváció-nívóihoz" mérten.

Paradox módon mimél dinamikusabb fejlődéslendületű személyiségek vagyunk, annál gyakrabban tapasztaljuk meg önmagunkat visszatérően retardáltnak, korlátoltnak, ostobának, illetve az ilyen tapasztalatokat annál inkább éljük meg a fejlődésünket stimuláló hatásként, hiszen a mind több vonatkozású kreatív konstruktivitásunk, perszono-strukturális flexibilitásunk-plaszticitásunk arányában oltódik ki a velünk szemben támasztott követelmények okozta stressz.

"a stresszel való megbirkózás készsége erősíthető." FÜREDI KRISZTIÁN

Ilyesfajta perszono-strukturális flexibilitással-plaszticitással aztán könnyebben vesszük, ha valaki ellentmond nekünk, hiszen saját magunk is állandóan a legszigorúbb önkritikák végtelen sorozatával stimuláljuk magunkat a mind emberibb emberként létezés kiteljesedése irányában. (Az autonóm-szuverén személyiség-rendszer-szerveződés AUTONÓM KRITÉRIUMA)

teodora 2008.05.05. 16:41:05

Az ősanyát most fölösleges volt belekeverni az idegenszavak szótárának részletekben történő bemásolása közben, mivel az egy eredet, vagyis genealogia (bocs, nálam nincs itt a szótár) téma, semmi köze a mai kor mindenféle hatásaihoz, mellesleg a 7 ősanya csak az európai haplogroupokat fedi le, a többi népcsoportot nem.
(A megnövekedett mennyiségű hatás és változás pedig hosszútávon akár jó is lehet, teher alatt nő a pálma, csak persze van, aki megszívja.)

artiscientocracy · http://www.t-mobile.hu 2008.05.07. 20:39:54

TEODORÁNAK IGAZA VAN! BRYAN SYKES CSAK AZ EURÓPAI EMBEREK CSALÁDFÁJA HUMÁN GENOMJÁT VIZSGÁLTA A MITOKONDRIÁLIS DNS VIZSGÁLAT ALAPJÁN, AMI TUDVALEVŐEN NŐI ÁGON KÖVETI NYOMON AZ EVOLÚCIÓS MUTÁCIÓKAT ÉS AZONOSSÁGOKAT!

Köszönöm a pontosítást!

artiscientocracy · http://www.t-mobile.hu 2008.05.08. 00:21:25

Az egyre magasabb művészi, tudományos, hitéleti követelményszintekhez folyamatosan, végtelenségig igazodó alkotás-teremtés tapasztalatom szerint a leghatékonyabb STRESSZ ORVOSLÓ "PANACEA".

TAPASZTALATOM szerint..., Áh! nem írom tovább, hátha ezt is törlik!

Alízium · http://minerva-szki.hu/szakkepzesek/ujsagiro-1.php 2009.12.03. 12:27:36

Ezek roppant meghökkentő számok!

Engem legjobban az érdekelne, hogy hol lehet a stressz tűrés fokozásáról olvasni?

Véleményem szerint igen fontos a figyelem felkeltés. Jó lenne, ha lennének szűrő vizsgálatok pasik számára is, például ultrahangos prosztata vizsgálat. A legfontosabb azonban az, hogy elkezdjenek többet törődni magukkal (nem csak külsőleg) és ne éljenek a sérthetetlen G.I.Joe szerepben.

Hang András · http://www.coachline.hu 2009.12.14. 14:48:09

@Alízium: A testmozgás, sport, relaxáció és meditáció olyan fiziológiai változásokat hoz létre a szervezetben, melynek hatására nő a stresszel szembeni ellenálló képesség. Részemről a csapat sportokat részesítem előnyben, mert ott még a kooperativitási képességek is fejlődnek.
süti beállítások módosítása