Pszichológia.blog.hu

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, páterapeuta blogja

A dohányzás hosszú távú hatásai az agyban

2007. szeptember 17. 13:41 - Füredi Krisztián

dohányzás
A dohányzás hosszabb távon is változást okoz az agyban, amelyet boncolás során könnyű felfedezni. Ez az elváltozás még azoknál is tapasztalható, akik hosszabb ideig dohányoztak, majd pedig azt teljesen abbahagyták.

„Az említett enzimek szintje nemcsak azoknál volt magas a nemdohányzókhoz képest, akik halálukig dohányoztak, hanem azoknál is, akik jóval korábban abbahagyták. A kutatók szerint ez a biokémiai háttere annak, hogy a korábban már leszokott emberek gyakran visszaesnek.”

Forrás és bővebben itt
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr17167731

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: thespiralstaircasecompany.co.uk 2018.01.09. 19:38:28

Mi kell egy jó weblaphoz? - Webes szabványok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2007.09.17. 14:09:29

na, ez is egy olyan szösszenet, ahova jó lenne a forrás..
pl. kimutatták-e, hogy az enzim elváltozása a dohányzás köveztében alakult-e ki vagy pont azok szoktak rá, akiknél nem stimmelt?
amúgyis vmi antidrog szervezet csinálta. mi a helyzet a másik drogokkal? hasonlóságot írnak velük, tehát inkább egy függőség-enzimről van szó, aminek talán nincs is köze magához a dohányhoz, ha egyszer más is ugyanígy hat.

Hettie · http://www.hettie.nolblog.hu 2007.09.17. 17:48:08

hat nem tudom, hogy hany agyat kap ez az intezet evente, a mi pszichologiai tanszekunk max egyet, de inkabb ketevente egyet. Mikor az agy anatomiajat tanultuk akkor videon neztuk, nem eloben. Mondjuk megkonnyebbultem, mikor megtudtam:)

De most latom, hogy 8 agyat vizsgaltak meg, amiket harom csoportba soroltak. Milyen ertektol volt szignifikans az eredmeny, azt is jo volna tudni.

m.á. 2007.10.06. 20:25:07

Ennek a "kutatás"-nak a célja is a fű személyiségtorzító hatásának relativizálása.

fogorvos · http://www.fogorvos-fogaszat.com 2008.05.11. 10:46:29

Még az sem tisztázott, hogy a Nikotin vagy a konkrét tevékenység "cigarettázás,füst,mozdulatsor,eltöltött idő" hiánya okozza az elvonási tüneteket a leszokás után.Szerintem a kettő együtt.
süti beállítások módosítása